В Олександрії молодик зберігав величезну кількість вибухівки та набоїв

  • 22 вер. 2017 10:16
  • 1201
    • Новина В Олександрії молодик зберігав величезну кількість вибухівки та набоїв Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці вилучили найбільшу за останні три роки партію вибухівки, про це повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.
     
    Оперативну інформацію про те, що 26-річний мешканець міста Олександрії зберігає вдома серйозний арсенал заборонених предметів, у рамках операції "Зброя та вибухівка" працівники Управління карного розшуку області спільно з колегами з Олександрійського відділу поліції та Служби безпеки України в області отримали на початку тижня. У результаті перевірки факт знайшов підтвердження.
    Під час санкціонованого обшуку на території приватного домоволодіння підозрюваного оперативники виявили та вилучили предмети, схожі на дві ручні танкові гранатомети, 200 запалювальних трубок до вибухових пристроїв, 18 мінних підшивачів, 6 електродетонаторів та детонаторів миттєвої дії, більше 300 набоїв до вогнепальної зброї (у тому числі автоматичної), три набої до великокаліберної зброї, 16 тротилових шашок загальною вагою близько 700 грамів, 3 сигнальні міни, 21 запал, 32 гранати, більше 25 одиниць вишибних зарядів, 3 осколкових гранати, 5 підривачів до мін та магазин до автомату Калашникова, - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.
    Вилучені предмети нині направлено для проведення експертиз. Їх походження встановлюється. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".
    За такі дії "власнику" одного з найбільших за кількістю вилучених одиниць вибухових речовин за останні 3 роки "схрону" вибухівки, може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.