На «Вересневі самоцвіти» приїдуть артисти Ахтем Сеїтаблаєв та Леся Самаєва

  • 21 вер. 2017 16:09
  • 2405
    • Новина На «Вересневі самоцвіти» приїдуть артисти Ахтем Сеїтаблаєв та Леся Самаєва Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині традиційно кожного року проходить свято театрального мистецтва. 
    Цьогорічне 47-е Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», присвячене 135-річчю утворення українського професійного театру, розпочнеться 26 вересня і завершиться 1 жовтня. 
    Його заходи проходитимуть у декількох місцях: обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького, обласному академічному театрі ляльок, на території заповідника-музею «Хутір Надія» та в селі Арсенівці Новомиргородського району.
    У театральному святі візьмуть участь 17 творчих колективів з Кропивницького, Вінниці, Запоріжжя, Коломиї, Ніжина, Рівного, Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Черкас, Херсона, Івано-Франківська, Львова та Одеси. 
    Хоча вистави розпочнуть грати 25 вересня, та врочисте відкриття за традицію відбудеться вихідного суботнього дня, 30 вересня, на «Хуторі Надія». Там заплановано провести такі заходи: виступи аматорських театральних колективів, молодіжних студій, обласного академічного театру ляльок, виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та художників області. До заповідника-музею «Хутір Надія» можна буде доїхати одним з десятьох безкоштовних автобусів, а також додатковими рейсами, на яких вартість квитка в один бік складатиме 15 гривень.
    Цьогоріч «вишенькою на торті» для театралів стане візит на фестиваль заслуженого артиста АР Крим Ахтема Сеїтаблаєва та заслуженої артистки України Лесі Самаєвої.
     
    Юрій Сергійчук