На Кіровоградщині у новій ОТГ не закриватимуть школу

  • 21 вер. 2017 15:46
  • 1525
    • Новина На Кіровоградщині у новій ОТГ не закриватимуть школу Ранкове місто. Кропивницький
    У Великоандрусівській об’єднаній територіальній громаді школу не закриватимуть
     
    Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко прокоментував конфліктну ситуацію, що виникла у Великоандрусівській об’єднаній територіальній громаді. 
    Там одну із її двох шкіл, Подорожнянський НВК, нещодавно капітально відремонтували і утеплили. У ній встановили нову систему опалення, замінили дах і вікна на нові енергозберігальні конструкції, на що пішло мільйони гривень. Та цьогоріч навесні почали ширитися чутки, що школу невдовзі закриють.
    — Неправильно, коли держава вкладає шість мільйонів гривень, а ми говоримо, що таку школу потрібно закрити, — сказав очільник ОДА. — Навесні, спілкуючись із головою об’єднаної територіальної громади у присутності вчителів і батьків, я просив усіх заспокоїтись. Об'єдналися два села, є дві школи. І в кожній по сто дітей. Не може бути в громаді лише одна школа, оскільки не буде конкуренції, можливостей проводити змагання, олімпіади. Школи ці великі, і не треба починати спільне життя з конфлікту між двома селами. Але деяким політичним партіям потрібні не спокій і добробут людей, а політичні дивіденди. Вони шукають найменше непорозуміння, щоб «підкинути дров» і створити конфлікт. Якщо в нас хтось із керівників шкіл вступив у політичну партію і хоче займатися політикою, то має йти в політику, а не виховувати дітей…
    Голова ОДА наголосив, що ситуацію владнають і що Великоандрусівська об’єднана територіальна громада нормально функціонуватиме: у ній працюватимуть дві школи з досвідченими педагогами. 
     
    Юрій Сергійчук