У скільки обійшлося кропивницькому бюджету святкування Дня міста?

  • 20 вер. 2017 16:39
  • 1510
    • Новина У скільки обійшлося кропивницькому бюджету святкування Дня міста? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Днями кропивничани та гості міста святкували 263-тю річницю з дня заснування Кропивницького. Про це повідомляє центр медіарозслідувань ПРОЗОРО
     
    Слухали концерт, прогулювались облаштованими на Дворцовій та у Ковалівському парку локаціями, словом – відпочивали. Тим не менш, усі ці веселощі коштували нашому місту цілком конкретних бюджетних коштів, які ми й пробуємо відшукати серед проведених міською радою платежів та тендерів.
     
    Почнемо з очевидних речей. Так відділом культури і туризму міської ради Кропивницького напередодні свята, за процедурою звітування через систему ProZorro, було проведено три закупівлі:
    Технічне забезпечення сценічної конструкції та світлового обладнання. 105 тисяч гривень отримало полтавське ПП «Піар мюзік», що належить Віталію Ковалевському, співзасновнику обласної ГО «Інноваційно-технологічний кластер «Сорочинський ярмарок» та ТОВ «Паблік фуд сервіс». Входить Ковалевський й до полтавського осередку Спілки звукорежисерів України. Сам договір між відділом міськради та ПП «Піар мюзік» у системі відсутній, тож про яке конкретно світлове обладнання та сценічну конструкцію йде мова, наразі точно сказати важко. Цікаво, що відповідно до звіту, незважаючи на те, що договір було підписано 12-го вересня, послуги підприємство мало надавати з 1 по 16 вересня поточного року.
    Технічне забезпечення звуковим обладнанням. 70 тисяч гривень отримала ФОП Ковалевська Яніна Петрівна, дружина вищезгаданого Віталія Ковалевського, яка прописана з ним за однією адресою. Значиться пані Яніна й серед засновників ПОГО «Інноваційно-технологічний кластер «Сорочинський ярмарок» та ТОВ «Паблік фуд сервіс». За даними інформаційно-аналітичної платформи YouControl, до 2012 року Ковалевська також очолювала ТОВ «Сорочинський ярмарок - Тур». Як і з попередньою закупівлею, сам договір у системі ProZorro відсутній.
    Технічне забезпечення світлодіодним екраном. 85 тисяч за надання даних послуг отримає ФОП Ілляшенко Андрій Андрійович, який проживає у місті Прилуки Чернігівської області. За номером телефону підприємця – 093 1407571, також можна знайти активне підприємство «Moov Rental Company», основною діяльністю якого є «оренда і продаж LED екранів з великим форматом розширенням, а також мультимедійного обладнання для проведення масштабних заходів». Договор в ProZorro також не опубліковано.
     
    Про деякі платежі відділ культури і туризму КМР вирішив не звітувати через систему публічних закупівель. Утім завдяки порталу публічних фінансів e-Data, нам вдалось віднайти і їх.
    Так 49 тисяч гривень повної оплати за послуги по проведенню концертної програми до Дня міста одержала ФОП Демченко Анна Вячеславівна, яка має основний вид діяльності (КВЕД) «Оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами».