Науковець з Кропивницького тріумфально повернувся на борцівський килим

  • 20 вер. 2017 15:18
  • 1044
    • Новина Науковець з Кропивницького тріумфально повернувся на борцівський килим Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про доволі цікаву подію у світі ветеранського спорту повідомляє сайт Центральноукраїнського національного технічного університету (ЦНТУ): одним з переможців Відкритого чемпіонату України серед майстрів (ветеранів) з боротьби самбо, що проходив 15–17 вересня в Черкасах, став  професор кафедри експлуатації та ремонту машин ЦНТУ, доктор технічних наук Юрій Кулєшков.
    І це після того, як він у торішньому серпні виграв чемпіонат України серед майстрів, після чого здобув перемогу на Чемпіонаті світу серед ветеранів самбо. Особливо це вражає, якщо взяти до уваги те, що шанований науковець повернувся на борцівський килим після майже 25-річної перерви!
    Тоді він взяв участь в чемпіонаті України із самбо серед ветеранів і виборов золоту медаль у ваговій категорії до 82 кг серед спортсменів віком 60–64 роки. Після цього його запросили до складу збірної України на чемпіонат світу серед самбістів у Хорватії. На цьому турнірі професор ЦНТУ не програв жодного поєдинку і виграв золоту медаль чемпіонату світу.
    А в його минулому — бронзова нагорода першості СРСР одного з добровільних спортивних товариств, присвоєння майстра спорту СРСР, перемога на чемпіонаті СРСР серед спортсменів ДСТ «Трудові резерви», чемпіонату України серед самбістів ДСТ «Колос».
    Зважаючи на такі досягнення в минулому й нині науковця-спортсмена, його кандидатуру знову розглядають як імовірного члена збірної України на наступному чемпіонаті світу із самбо серед майстрів.
     
    Юрій Сергійчук