Незнищенне кропивницьке жлобство: вандали пошкодили вивіску художнього музею (ВІДЕО)

  • 20 вер. 2017 11:36
  • 1242
    • Новина Незнищенне кропивницьке жлобство: вандали пошкодили вивіску художнього музею (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
         Кілька днів тому вночі компанія з трьох молодиків напідпитку пошкодила вивіску Кіровоградського художнього музею, про це повідомила на своїй сторінці у  ФБ директорка музею Тетяна Ткаченко.
     
    "Можливо, хтось впізнає своїх "героїв"... 
    Звісно ж приємно писати пости вдячності... та, на жаль, не та ситуація... 
    В ніч з 8 на 9 вересня на музеї було пошкоджено вивіску. 
    Це не перший акт вандалізму, і не такий дороговартісний та сам факт приголомшує... Черговий науковий співробітник виявивши вранці це пошкодження, разом з охоронцем музею переглянули запис з відеокамер, викликали поліцію... написали заяву й пояснення і отримали для нас вже традиційну відповідь: "Протягом 3-х днів з вами зв'яжеться слідчий, якому передадуть цю справу..."
    ... ми почекали трохи довше та прийняли рішення проінформувати громадськість, бо добре розуміємо, що обіцяного не три дні, а три роки чекають... та враховуючи той факт, що коли у липні у музеї було пошкоджено систему кондиціонування, ми теж чекали, потім телефонували, намагалися з'ясувати... та й досі чекаємо слідчого... Дякуємо щиро усім нашим партнерам, представникам ЗМІ, які хвилювалися за нас, пропонували допомогу у вирішенні проблеми... та й зараз звертаються до нас, щоб ми прокоментували хід слідства..., а ми й досі слідчого не бачили... Та й щодо викрадення й пошкодження системи кондиціонування ні до нас, як балансоутримувача будівлі (ми писали заяву як свідки), ні до балансоутримувача обладнання - управління капітального будівництва облдержадміністрації, звернень щодо розгляду даної справи не було... Хоча деякі відео викрадення кабелів з системи кондиціонування ми надали оперуповноваженому Кропивницького відділу поліції, який лише у той день, коли сталося пошкодження був у музеї..." - йдеться в повідомленні.
    Нагадаємо, на початку липня у художньому музеї невідомі пошкодили систему кондиціонування. Тоді під загрозою опинилися шедеври живопису.