У Кропивницькому пройшов всеукраїнський турнір з дзюдо

  • 20 вер. 2017 14:05
  • 1005
    • Новина У Кропивницькому пройшов всеукраїнський турнір з дзюдо Ранкове місто. Кропивницький
     
    ІІ відкритий всеукраїнський турнір з дзюдо, присвячений Дню військового розвідника України, відбувся у Кропивницькому 16 вересня. Про це повідомляє сайт ДЗЮДО ЦЕНТР
     
    Турнір було започатковано минулого року, і він став наступником всеукраїнських змагань на призи олімпійського чемпіона Сергія Новікова, що 10 років поспіль проводився в нашому обласному центрі. Нову назву змагання отримали не випадково, адже щороку 7 вересня в Україні відзначається День військового розвідника. Оскільки у Кропивницькому базується третій полк спеціального призначення, бійці якого героїчно проявили себе у зоні проведення АТО, організатори таким чином віддають данину повазі нашим захисникам, які й нині захищають територіальну цілісність України. 
     
    Цього року старти проводилися під час відзначення 263-ї річниці міста. На них завітали 404 юнака із 15 областей України.
    У спортивній залі СДЮШОР №2 (район Дендропарку) зібралися дзюдоїсти, які вели боротьбу за нагороди у трьох вікових категоріях - 2005-2006, 2007 та 2008 років народження. Коли на чотирьох татамі вирували спортивні пристрасті, біля спортивної школи спецпризначенці, як і минулого року, організували для учасників виставку військової зброї та техніки, якою вони воюють на Сході України. Дзюдоїсти могли потримати її в руках, поставити запитання та отримати відповіді від безпосередніх учасників АТО.
    На початку турніру спортсменів привітав секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов, а на урочистій частині відкриття з вітальним словом до присутніх звернулася заступниця начальника управління освіти, науки молоді та спорту Ул’яна Соколенко.
    Федерація дзюдо Кіровоградщини була представлена спортсменами з Олександрівки, Малої Виски, Світловодська, Смоліно та двох спортивних шкіл Кропивницького – обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» та комплексної ДЮСШ №3 міської ради. 
    Юнаки 2007 року народження вели суперечку за призовий подіум у 10 вагових категоріях. У двох інших вікових групах розігрували по дев’ять комплектів нагород.
    Борці обласної федерації дзюдо здобули загалом 29 медалей різного ґатунку. Найбільше відзначилися дзюдоїсти обласної комплексної ДЮСШ «Ніка». В активі її кропивницьких представників 13 нагород різного ґатунку. Ще чотири рази на п’єдестал змагань піднімалися вихованці відділення «Ніки» зі Смоліно. Борці комплексної ДЮСШ №3 стали володарями восьми медалей. Двічі призерами турніру були дзюдоїсти Світловодської комплексної ДЮСШ. До призової трійки вдалося увійти і одному представникові ДЮК «Вись» із Малої Виски.
    З повними результатами змагань можна ознайомитися у протоколах за гіперпосиланням.
     
    За словами голови обласної федерації дзюдо Сергія Нечмоні, турнір є авторитетним, користується популярністю, про що свідчить географія його учасників, недарма понад чотириста борців з 15 областей завітали до Кропивницького:
    - З 2005-го року ми проводимо в обласному центрі всеукраїнський турнір, що збирає юнаків 9-12 років. Минулого року він змінив назву, але це не вплинуло на його рівень. Наші гості, їдучи до нас, знають, що тут буде чесне суддівство, змагання пройдуть на високому організаційному рівні, всі спортсмени отримають гарну змагальну практику з сильними суперниками. Після наших стартів обов’язково спалахнуть нові таланти, а значить ІІ відкритий всеукраїнський турнір до Дня військового розвідника виконає свою місію. Ми обов’язково проводитимемо турнір в майбутньому!