У краєзнавчому музеї слухали вінілові платівки

  • 19 вер. 2017 12:37
  • 1169
    • Новина У краєзнавчому музеї слухали вінілові платівки Ранкове місто. Кропивницький
     
    У День міста Кропивницького в обласному краєзнавчому музеї відбувся захід «Година з грамплатівкою, що ожила».
    Краєзнавець, лауреат обласної краєзнавчої премії ім. Володимира Ястребова, методист науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського, керівник музею історії освіти Кіровоградщини Лариса Гайда розповіла про історію грамплатівки та ознайомила присутніх зі своєю колекцією платівок, яка складається зі 366 дисків. Цю колекцію вона подарувала музеєві.
    А завідувач відділу мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського Світлана Ушакова повідомила про колекцію вінілових дисків цієї книгозбірні та згадала про фонотеку обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, яка після смерті її багаторічного збирача загадково зникла. Головний зберігач фондів музею музичної культури ім. К. Шимановського Олена Классова згадала про комплектування фонотеки видатних композиторів та виконавців у цьому музеї.
    Усі присутні на заході послухали на програвачеві «Акорд», який також подарувала музеєві Лариса Гайда, фрагменти записів зі звуками природи з навчальних посібників загальноосвітніх шкіл, а згодом — «Щедрик» в обробці Миколи Леонтовича у виконанні хорової капели педінституту ім. О. Пушкіна (тепер — педуніверситет ім. В. Винниченка), записаної 1970 року. Працівники музею подякували дарувальниці за збагачення музейного зібрання та формування музейного фонду України, а всі інші на власний смак вибирали платівки і слухали їх усі разом.
     
    Юрій Сергійчук