Журналісти “Первой городской газеты” перевірили, як тролейбуси їдуть до вокзалу вночі

  • 18 вер. 2017 14:32
  • 3680
    • Новина Журналісти “Первой городской газеты” перевірили, як тролейбуси їдуть до вокзалу вночі Ранкове місто. Кропивницький
     
    КП “Електротранс” з 11 вересня запустили на лінію новий тролейбусний маршрут 10-А, який курсує від Лісопаркової до Залізничного вокзалу та в зворотному напрямку через центр. Новий маршрут, а також маршрут №9 запровадили для зручності пасажирів, які прибувають нічним експресом зі столиці або збираються в подорож до Києва. Щоб відчути всі зручності, ми вирішили самостійно подорожувати цим маршрутом, щоб поінформувати про якість надання послуги читачів.
    Подорож розпочали в п’ятницю від зупинки по вулиці Полтавській. Звідти до вокзалу тролейбус нас забрав о 22:15 (з Лісопаркової виїхав о 22:00). Переглянути його перебування в додатку EasyWay ми не змогли, мабуть тому, що маршрут новий і ще йде налаштування системи. Аби впевнитись, що маршрут прямує неподалік, ми зателефонували до диспетчера підприємства за номером: 095 726 09 39. Жінка заспокоїла нас та пояснила, що транспорт рухається вчасно за графіком. До вокзалу ми прибули за 10 хвилин до прибуття поїзда. На зворотному шляху ми відправилися в напрямку вулиці Полтавської через центр за 10 хвилин після прибуття поїзда. 
     
    Зазначимо, транспорт наразі працює в тестовому режимі. Біля зупинки транспорту ми помітили начальника управління транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, який прибув особисто інспектувати наповненість маршруту та його графіки. За його словами, наразі не всі містяни користуються громадським транспортом в зв’язку з непоінформованістю про цю ініціативу.
     
     Аби ускладнити задачу, ми вирішили дістатися до вокзалу в неділю ввечері саме до відправлення поїзда. З вулиці Полтавської тролейбус нас забрав о 23:30 (з Лісопаркової від’їжає о 23:15). До зупинки “залізничний вокзал” транспорт нас доставив за 10 хвилин до відправки поїзда. Через певний час тролейбус через центр Кропивницького попрямував у депо.
    Загалом всі пасажири, особливо студентстство, новим тролейбусним маршрутом задоволені.
    - Раніше, коли приїхала з Києва додому, доводилось уночі або йти пішки, або замовляти таксі. Та оскільки воно недешеве, то додому йшла пішки. Вночі самій йти страшно. Зараз їду за 2,50 гривень, при цьому користуючись безкоштовним WI-FI. Радості немає меж, – розповідає студентка Київського вишу Ангеліна Копик.
     
    За інформацією начальника КП “Електротранс”, вони всіма можливими способами популяризують цей маршрут. На вокзалі диспетчери оголошують про його прибуття та також на дверях до будівлі з перону висять оголошення про новий транспорт. Наразі наповнюваність на маршрутах невисока. 
    - За одне коло підприємство заробляє близько 40-70 гривень. Люди поступово звикають до цього маршруту, - кажуть на підприємстві.
     
    Нагадаємо, маршрут №9 відправляється з початкової точки на вулиці Генерала Жадова о 22:00 та о 23:10. Він проїжджає вулиці Генерала Жадова, Юрія Коваленка, проспект Університетський, вулиці Волкова, Академіка Корольова, Вокзальна, провулок Училищний, вулиці Юрія Олефіренка, Ганни Дмитрян, Поповича. У зворотному напрямку – вулиці Поповича, Ганни Дмитрян, Юрія Олефіренка, провулок Училищний, вулиця Вокзальна, Академіка Тамма, Героїв України, Генерала Жадова). З вокзалу він від’їжає о 22:45 та о 23:40.
    Маршрут №10-А відправляється з Лісопаркової о 22:00 та о 23:15. Проїжджає вулиці Короленка, провулок Об’їзний, вулиці Полтавську, Євгена Маланюка, В’ячеслава Чорновола, Євгена Чикаленка, Юрія Олефіренка, Ганни Дмитрян, Поповича. У зворотному напрямку – вулиці Поповича, Ганни Дмитрян, Юрія Олефіренка, провулок Училищний, вулицю Вокзальну, проспект Винниченка, вулиці Преображенська, Велика Перспективна, Євгена Маланюка, Полтавська, провулок Об’їзний, вулицю Короленка. Відправляється з залізничного вокзалу о 22:45 до Лісопаркової та о 23:40 до депо через центр міста.
    Дмитро Семенюк