Кропивничани вмить проковтнули 263-кілограмову шарлотку. Те, що недоїли, кинули під ноги

  • 16 вер. 2017 14:57
  • 3934
    • Новина Кропивничани вмить проковтнули 263-кілограмову шарлотку. Те, що недоїли, кинули під ноги Ранкове місто. Кропивницький

    Під час святкування 263-ї річниці з дня заснування Кропивницького містян традиційно частували святковим пирогом. Цьогоріч це була шарлотка вагою 263 кг та довжиною 11 метрів.

     

    Над випіканням шарлотки працювали шестеро кухарів протягом трьох діб. Для її виготовлення було використано 80 кг яблук, 60 кг слив, по 20 кг кавунів та динь, 10 кг винограду, близько 2000 яєць, 50 кг борошна, 100 кг цукру, 10 кг вершкового масла.

     

    - Щороку до Дня міста ми традиційно пекли пиріг. Цього разу вирішили потішити містян чимсь новим. Вибір зупинили на шарлотці, бо вона смачна і корисна завдяки великій кількості вітамінів, що містяться у фруктах, - прокоментувала Тетяна Ківа, авторка кулінарного виробу.

     

    Неприємним моментом в роботі організаторів частування стало неповажливе ставлення деяких містян до роботи кухарів.

     

    - Я з дитинства навчена так, що не можна кидати на підлогу хліб. А тут люди розкидали шматки шарлотки по всій площі. У її створення та транспортування вкладена праця багатьох людей, цілу ніч перед Днем міста ми нарізали виріб та охороняли його. Якщо це комусь не потрібно, хай би не приходили. Завжди треба лишатися людьми, - поділилася Тетяна Ківа.

     

    Наталія Нічишина