Чи проголосують нарешті за перейменування Кіровоградської міськради на Кропивницьку?

  • 15 вер. 2017 13:44
  • 1039
    • Новина Чи проголосують нарешті за перейменування Кіровоградської міськради на Кропивницьку? Ранкове місто. Кропивницький
     
    За наполегливості «Свободи» у Кропивницькому знов голосуватимуть за перейменування ради, про це повідомляє прес-служба Кропивницької міської організації ВО "Свобода".
     
    Сьогодні, 15 вересня 2017 року, в ході засідання постійної регламентної комісії міськради Кропивницького майже одноголосно був підтриманий проект рішення про перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку.
    Проект був підготований головою фракції ВО «Свобода» Сергієм Капітоновим та підписаний міським головою А. Райковичем ще в липні, у день святкування річниці перейменування міста. І лише зараз, після невдалого голосування за альтернативний документ міського голови 4 вересня 2017 року, проект свободівця буде винесений на розгляд депутатів.
    Нагадаємо, що в ході попереднього сесійного засідання 4 вересня депутати ганебно провалили голосування за перейменування міської ради відповідно до чинної назви міста. Проігнорували і саботували виконання Закону про декомунізацію з необ’єктивних, з огляду на сьогоднішні реалії, причин, представники фракцій БПП «Солідарність», «Опозиційного блоку» та «Нашого краю».
    «Ми маємо привести назву міської ради Кропивницького до норм законодавства та позбутися комуністичної назви. Прошу всіх адекватних депутатів підтримати цей проект рішення і дати можливість міській раді працювати у законному руслі. Ми маємо бути взірцем для громади міста. На жаль, зараз міськрада більше схожа на угрупування, яке діє не лише всупереч Регламенту, але й всупереч Законам України», - наголосив у своєму зверненні до членів «регламентної» комісії Сергій Капітонов.