Ремонт доріг у Кропивницькому триває, хоча й не без ускладнень

  • 14 вер. 2017 10:36
  • 1267
    • Новина Ремонт доріг у Кропивницькому триває, хоча й не без ускладнень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Капітальне оновлення доріг у нашому обласному центрі здійснюють відповідно до Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 рік. Заступник міського голови Олександр Мосін так розповів про це:   
    — Програмою передбачено великий обсяг робіт, зокрема на капітальний ремонт доріг затверджено 36 млн. 300 тис грн. До неї увійшли й перехідні об’єкти з 2016 року, тобто дороги, які почали ремонтувати торік. Таких доріг сім, на чотирьох з них ремонт уже виконано. Це – провулок Левченка, вулиці Барболіна (від вулиці Суворова до вулиці Паркової), Миколи Смоленчука й Тараса Карпи. Продовжують працювати дорожники на інших трьох: Курортній, Рум’янцева і Чигиринській. На вул. Чигиринській залишилось нанести розмітку. А на Курортній і Рум’янцева підрядна організація повинна переробити за власний кошт виконану торік роботу (облаштування водовідведення), після чого нанести розмітку. 
    У 2017 році заплановано відремонтувати шість нових об’єктів. На вулицях Авіаційній і Братиславській ремонт уже завершено. На вулиці Квітковій (від провулку Маріупольського до вулиці Микитенка) та в провулку Маріупольському (від вулиці Бобринецький шлях до вулиці Квіткової) зараз працюють ремонтники. 
    Після проведення повторних торгів уже цього тижня між підприємствами-переможцями та головним управлінням ЖКГ буде підписано угоди на капітальний ремонт вулиць Преображенської й Великої Перспективної. І після Дня міста переможці тендерів почнуть там працювати. За місяць вони мають впоратися зі своєю роботою. 
    А от з вулицею Короленка виникла проблема: на даний час процедуру призупинено, чекаємо рішення від комісії з розгляду скарг при Антимонопольному комітеті України щодо подальшої долі процедури. На цій вулиці передбачено провести капітальний ремонт дороги від кільця біля аеропорту до виїзду на вулицю Холодноярську (асфальтування дороги й тротуарів, укладення бортового каменю, висадження газонів, встановлення дорожніх знаків і нанесення дорожньої розмітки). Це дуже великий обсяг робіт, на який передбачено витратити близько 28 мільйонів гривень, із яких поки що є майже половина. Але можна спочатку виконати основну частину ремонту – покласти дорожнє покриття, а коли з’являться додаткові кошти, то розпочати й інші роботи. Головне – закінчити розпочату процедуру закупівлі та все ж визначити переможця.  
     
    Юрій Сергійчук