Як кропивничанам дістатися Карпат?

  • 10 вер. 2017 13:52
  • 1803
    • Новина Як кропивничанам дістатися Карпат? Ранкове місто. Кропивницький
    Як відпочити в Карпатах восени 
    Лайфхак для новачків.
             
     
    Частина перша. Як доїхати та знайти житло
    Осінь. Пора, коли люди поступово оговтуються від відпочинку та звикають до активного робочого графіку. Проте не всім вдається зарезервувати відпустку в літній період. Їхати на море восени — холодно, а летіти до моря за кордон — дорого. Ідеальним варіантом відпочинку в цю пору року є Карпати. Восени підкорити омріяні вершини гір набагато легше, тому що відсутня спека. Для того, аби з’ясувати вартість та маршрути подорожі, ми поїхали на відпочинок до міста Яремче Івано–Франківської області, перевіривши все на собі. 
    Зазначимо, що саме Яремче є одним з ідеальних міст, звідки дістатись до різних туристичних об’єктів досить легко. Вартість житла там влітку становить близько 250 гривень за номер (вартість приватних садиб), тобто там можуть проживати двоє або більше осіб. На цю вартість ми отримали велику кімнату з широким ліжком, шафою–купе, балконом, телевізором та інтернетом. Туалет та душ були спільними з іншими кімнатами. 
    До цієї вартості входить також користування кухнею, посудом та мангалом. Кімната розташована у великому будинку окремо від господарів. Номери, санвузол і кухня прибираються. Додамо, що восени ціна на житло в Карпатах падає до 150 гривень, та подекуди її можна знайти ще нижчою. 
    Ми шукали житло на сайті “karpaty.info”. Там представлений досить широкий вибір житла у приватному секторі.
    До місця призначення дешевше та комфортніше дістатися потягом. Щоб доїхати з Кропивницького, потрібно прибути  до станції Знам’янка. Звідси радимо їхати ввечері до Львова, або Івано–Франківська, щоб побачити ще й найпопулярніші туристичні міста України. Зі Львова до Яремче курсує прямий потяг “Львів–Рахів”. Він відправляється о 15:45, а з Івано–Франківська о 19:00.
    Квитки на поїздку радимо бронювати заздалегідь. Вартість квитка зі Знам’янки до Львова становить 140 гривень (повний квиток прлацкарт з урахуванням постілі). Зі Львова до Яремче вартість поїзки становить 65 гривень. Прибуття до Яремче 20:50. На вокзалі гостей за домовленістю можуть зустріти господарі.
    Додамо, що ціни на продукти харчування в Яремче не відрізняються від цін у Кропивницькому. Там працює два супермаркети, де є всі необхідні товари. 
     
    Дмитро Семенюк