Виставку картин до Дня Незалежності презентували у художньому музеї (ФОТО)

  • 21 серп. 2017 14:45
  • 1963
    • Новина Виставку картин до Дня Незалежності презентували у художньому музеї (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею відбулося відкриття виставки картин "Козацький код України" заслуженого художника України з Кривого Рогу Леоніда Давиденка. Вона приурочена до Дня Незалежності України.
     
    На виставці представлено 20 робіт у стилях абстракціонізм та символізм. На них зображені козаки та козачки, побутові сцени з життя українців, абстракції. За словами організаторів, мета виставки - закликати українців шанувати свою історію.
    "Традиційно до Дня незалежності ми відкриваємо виставку або декоративно-ужиткового мистецтва, або творів патріотичного спрямування. Виставку робіт на козацьку тематику наш музей презентує уперше. Творчість Леоніда Давиденка, з одного боку, індивідуальна, а з іншого - дуже характерна для України. У ній простежується звернення до міфології, містики, гоголівських мотивів. Виставка в цілому позитивна, життєствердна, дуже необхідна в умовах війни. Її мета - закликати українців шанувати історію, та наших пращурів козаків", - розповів завідувач туристично-краєзнавчого відділу музею Олег Юрченко.
     
    Автор робіт Давиденко Леонід Федорович - голова Криворізької міської організації Національної спілки художників України родом із Сум. Наразі проживає і працює у Кривому Розі. Свої роботи у Кіровоградському художньому музеї митець презентує уже вдруге.
    "Наш музей активно співпрацює з Леонідом Федоровичем. У 2013 році у нас відбулася його виставка графіки "Поклик степу" Леонід Давиденко - унікальний художник із самобутнім стилем. Митець зображає лише українські сюжети. Він любить повторювати: "Вам може подобатися або не подобатися моє мистецтво, але такого ви точно більше ніде не знайдете". Він і учнів своїх навчає виробляти унікальний стиль", - Олег Юрченко.
     
    За станом здоров'я на відкритті виставки автор присутній не був. Ознайомитися з роботами можуть усі охочі протягом трьох тижнів.