Осінь у Кропивницькому – то не лише «Вересневі самоцвіти»…

  • 17 серп. 2017 12:30
  • 1377
    • Новина Осінь у Кропивницькому – то не лише «Вересневі самоцвіти»… Ранкове місто. Кропивницький
     
    Хоча до початку Міжнародної агропромислової виставки «АгроЕкспо-2017» ще більш ніж місяць (вона триватиме протягом 20–23 вересня), але робоча група з її підготовки та проведення під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка 16 серпня знову зібралася й розглянула низку важливих питань.
    Щороку кількість учасників і гостей виставки зростає, тож наразі одна з проблем — їх розселення. Директор ТОВ «Украгроекспо» Ігор Глібко повідомив, що майже всі номери кропивницьких готелів заброньовано заздалегідь. Тож організатори виставки намагаються залучати містян до співпраці з ріелторами, які допомагатимуть здавати в оренду вільні квартири. Аби віднайти додаткові жадані квадратні метри, міське управління зі сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення надіслано листа до керівництва вищих навчальних закладів міста з проханням надати вільні кімнати в гуртожитках для розміщення гостей та учасників «АгроЕкспо-2017».
    Як і раніше, головним заходом виставки буде Покровський ярмарок, участь у якому на даний час підтвердили 33 сільгоспвиробники. Заплановано щоденні екскурсії на виставку для школярів та зустріч з представниками українських вищих аграрних навчальних закладів.За кілька тижнів на території виставки, що на вулиці Мурманській, буде розпочато встановлення павільйону, а згодом облаштовано кілька селфі-зон і оглядовий майданчик для ознайомлення з виставленою технікою. Працівники міського головного управління житлово-комунального господарства отримали доручення стосовно благоустрою прилеглої до виставкових площ території: заплановано провести поточний ремонт дороги на вулиці Мурманській, вздовж якої мають пофарбувати всі зупинки та скосити траву.
    Як і торік, на час проведення виставки до неї продовжать маршрут № 113, а від зупинки «Автостанція № 2» буде організовано безкоштовне перевезення до аграрної експозиції. За словами начальника міського управління розвитку транспорту і зв'язку Олександра Вергуна, уздовж усього напрямку курсування транспорту до виставкових площ постійно чергуватиме наряд патрульної поліції.
     
    Юрій Сергійчук