На Кіровоградщині Знам’янська РДА замовила наддорогу покрівлю

  • 17 серп. 2017 09:06
  • 1289
    • Новина На Кіровоградщині Знам’янська РДА замовила наддорогу покрівлю Ранкове місто. Кропивницький
     
    Проігнорувавши конкурентні торги, Знам’янська РДА замовила наддорогу покрівлю у місцевого підприємця, про це повідомляє Центр медіа-розслідувань ПРОЗОРО
     
    Відділ освіти, молоді та спорту Знам'янської Районної державної адміністрації Кіровоградської області прозвітував про проведення закупівлі 520 квадратних метрів «профлиста кровельного». Відповідний договір на 99 тисяч 840 гривень адміністрація опублікувала в системі ProZorro 15 серпня.
    Замовник не скористався можливістю проведення конкурентних торгів та замовив матеріал напряму у фізичної особи-підприємця Гончарова Сергія Васильовича, що прописаний у смт Знам’янка Друга.
    Враховуючи відсутність тендерної документації та будь якого опису якісних характеристик товару, ми можемо орієнтуватись лише на вказані на сторінці закупівлі показники. Відповідно оприлюднених даних, 1 квадратний метр покрівельного профнастилу вартував Знам’янській РДА 192 гривні. Наразі у мережі можна знайти безліч оголошень про продаж профнастилу за значно нижчою ціною – від 64 гривень за квадратний метр. Для прикладу, українське представництво визнаного фінського виробника металочерепиці RUUKI пропонують свою продукцію за значно скромнішими цінами – від 120 до 147,5 гривень за квадрантний метр. Враховуючи вищевказані ціни, не важко підрахувати, що переплата райдержадміністрації склала від 23 до 66 тисяч гривень.