Асоціація міст України передала Кабміну законопроект щодо врегулювання питань управління землями

  • 15 серп. 2017 17:37
  • 939
    • Новина Асоціація міст України передала Кабміну законопроект щодо врегулювання питань управління землями Ранкове місто. Кропивницький
    Асоціація міст України передала Кабміну законопроект щодо законодавчого врегулювання питань управління землями в межах об’єднаних територіальних громад, розроблений експертами АМУ. Про це повідомили Асоціація міст України. 
     
     "Обмеження «земельної» юрисдикції органів місцевого самоврядування лише межами населених пунктів невиправдано ускладнює розвиток громад, зменшує матеріальну основу місцевого самоврядування. До того ж це не узгоджується з одним із основних принципів демократичного суспільства, який визнаний у світі – принципом повсюдності місцевого самоврядування", - наголосив Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. "Розроблений АМУ законопроект спрямований на вирішення цих проблем через надання повноважень щодо розпорядження землями державної власності за межами населеного пункту об’єднаним територіальним громадам, а також на підтримку добровільного об’єднання територіальних громад в країні з метою формування спроможних органів місцевого самоврядування до виконання наданих ним повноважень", - додав він.
     
    Запрошуємо органи місцевого самоврядування та експертне середовище ознайомитися з законопроектом та супроводжуючими документами і надати свої пропозиції АМУ. (читати).
    • Законопроект 
    • Пояснювальна записка 
    • Порівняльна таблиця 
     
    Пропозиції прохання подавати до 5 вересня аналітику АМУ з питань земельних ресурсів  Єлізаветі Лалименко в електронному вигляді на адресу  lalymenko@auc.org.ua (тел. 044-486-28-41).