Кропивницький: Спочатку — ярмарки, а потім — святкування

  • 15 серп. 2017 11:30
  • 1108
    • Новина Кропивницький: Спочатку — ярмарки, а потім — святкування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради Кропивницького Сергій Запорожан розповів на нараді в «будинку з колонами» про святкові заходи, які відбуватимуться в місті 23-го і 24 серпня — у День Державного прапора України та День Незалежності України.  
    Напередодні свят, 18 серпня, на площі перед міською радою о 8:00 розпочнеться «Медовий ярмарок», де торгуватимуть овочами, фруктами, медом і продукцією переробної промисловості міста. 
    А 19 серпня на площі Богдана Хмельницького від 08:00 до 13:00 триватиме великий ярмарок-продаж сільськогосподарської продукції та продукції переробної промисловості області. 
    У День Державного прапора України містяни понесуть живі квіти до пам’ятних місць, пов’язаних із боротьбою за незалежність українського народу: урочистості розпочнуться о 8:00 покладанням квітів до пам’ятного знака Небесній сотні, продовжаться ходою до меморіальних дощок Героям України Вікторові Чміленку і В’ячеславові Чорноволу і завершаться о 9:00 підняттям Державного прапора України біля пам’ятника Тарасові Шевченку. 
    О 10:30 родини загиблих учасників АТО візьмуть участь у відкритті в міській раді Кропивницького фотогалереї з портретами полеглих воїнів. Дружини полеглих отримають матеріальну допомогу від міської влади і поїдуть на Рівненський, Лелеківський, Далекосхідний, Старобалашівський і Арнаутівський цвинтарі покласти квіти до могил загиблих атовців.
    У День Незалежності України святкування розпочнеться о 9:00 на Театральній площі. Згодом, о 10:30, його осередком стане площа перед міською радою, де можна буде побачити акцію «Вишиванкова карта України» та величезний рушник з текстом Славня України, вишитий кропивничанами торік. Потішить учасників свята і фестиваль смаколиків «Пригощає народний квартал», на якому свої кулінарні вироби (пиріжки, вареники, медовики, деруни, галушки, гречаники, узвари) презентуватимуть народні умільці, громадські активісти, найкращі кухарі з усіх квартальних комітетів міста. Заплановано провести конкурси на найбільший вареник, на вареник «із секретом», на «веселі» деруни і галушки. Усю цю розкіш можна буде скуштувати, заплативши прийнятні для кожного гроші. Зібрані кошти отримають кропивницькі волонтери, які витратять їх на необхідні захисникам України речі. Завершиться святкування великим концертом міського професійного духового оркестру в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького, який розпочнеться о 18:00.
    Не пастиме задніх під час проведення свята й громадськість міста: на Козачому острові (парк Пушкіна) від 9:00 до 17:00 триватиме святкова програма, організована активними містянами, а о 17:00 стартує традиційна Хода вишиванок — від пам’ятника Янголові-охоронцеві до площі Героїв Майдана, де після цього заплановано провести святковий концерт. 
     
    Юрій Сергійчук