На Кіровоградщині пройшов фестиваль «Серпневий зорепад»

  • 15 серп. 2017 11:00
  • 1936
    • Новина На Кіровоградщині пройшов фестиваль «Серпневий зорепад» Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 колективів та солістів з міста Олександрії, сіл і селищ району представили Олександрійщину на фестивалі творчих колективів «Серпневий зорепад», який пройшов 12 серпня у селі Рівному Новоукраїнського району. Про це у ФБ пише Віктор Голобородько, редактор ТРК "Контакт ЛТД". 
     
    Народні аматорські колективи представляли широку географію районів області, в тому числі Новоукраїнський, Долинський, Устинівський, Добровеличківський, Новгородківський, Знам’янський, Кіровоградський, Петрівський.
    Олександрійщина була представлена селищем Приютівка, селами Березівка, Щасливе, Михайлівка, Протопопівка, Андріївка, Нова Прага (одразу два колективи), Шарівка, Головківка, Новоселівка (екс-Комінтерн), Лікарівка, колективами з міста Олександрії.
    Вітали учасників фестивалю, які зібрались з багатьох куточків Кіровоградщини, перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, комерційний директор групи компаній «УкрАгроКом», яка виступила генеральним спонсором фестивалю, Павло Фесюк, голова Новоукраїнської районної державної адміністрації Віктор Самойленко. У фестивалі взяли участь численні делегації з міста Олександрії та Олександрійського району, а районну владу представляла голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко.
    Більшість колективів представили народний напрямок творчості, даруючи присутнім на фестивалі можливість відчути всю глибину та щирість, мелодійність української народної пісні.
    Своєрідним способом представити край і конкретну територію стали представлення кухарських традицій сіл і населених пунктів Кіровоградщини.
    Кращим представленням українських національних та місцевих страв журі визнало роботу приютівців.
    Відзнакою журі нагороджені молоді і обдаровані виконавці з палацу культури «Світлопільский» - колектив «Криниченька» (керівник Наталія Паніна) та Віта Притиченко з села Шарівка.
    Кращим солістом визнано Наталію Білуху з Новоукраїнщини. Переможцями у творчому конкурсі стали представники з Головківки – солістка Олена Ігнатова та хореографічна група, яка підтримувала артистку, що представила популярну естрадну пісню «Ми - українці».
    За традицією переможці фестивалю-конкурсу будуть приймати новий фестиваль у себе вдома, тобто наступного року «Серпневий зорепад» буде проводитись у селі Головківка Олександрійського району.