Юні кропивничани разом із "Явориною" плели маскувальну сітку

  • 9 серп. 2017 14:00
  • 1130
    • Новина Юні кропивничани разом із «Явориною» плели маскувальну сітку Ранкове місто. Кропивницький
     
    На минулому тижні Кропивницька міська організація об'єднання українок "Яворина" виготовляла маскувальну сітку на замовлення з передової й запрошувала долучатися всіх охочих. Про це повідомляє у Фейсбуці МО ГО "Яворина".
     
    "Акція відбулася біля дитячого майданчика в районі Друкарні по вул. Соборній. Тож не дивно, що більшість учасників сьогоднішнього заходу — діти. І без зайвого пафосу скажу, що хлопці там, "на передку", точно знають, заради кого й заради чого вони воюють, — ось заради цих дітлахів! Бо вони справді наше майбутнє, і вони — найкращі! Завдяки всім цим дітям, які долучилися до справи, ми сьогодні практично завершили цю сітку - 10 на 4 м -, хоча, зізнаюся, не сподівалися це зробити за один раз.
    Хочу поділитися своїми враженнями, оскільки так багато позитиву від подібної акції відчуваю вперше. Отож, щойно "яворинки" розгорнули сітку й приготувалися її заплітати, збіглися хлопчаки, які гралися поряд, і відразу взялися з нами до роботи. Звісно, ми їм спочатку показали, як потрібно заплітати смужки тканини, а вже вони навчали інших дітей, які підходили згодом. Між ними відбувався приблизно такий діалог: "А що це ви робите?" — запитували новоприбулі. "Це для наших військових, щоб Україна перемогла! Хочеш, я тебе навчу, давай, допомагай!" — І всі діти з великою цікавістю приєднувалися. 
    Особливу подяку хочеться висловити Олексію, який піднімав сітку на дерево, а потім знімав її; 11-річним Валерії й Кирилу, які з такою завзятістю нарізали тканини і ще встигали поплести сітку, що здивували всіх нас. А також дуже старанно й уважно навчалася виготовляти сітку 8-річна Віка.
    Також яворинки висловлюють величезну подяку всім, хто допоміг із тканинами, зокрема, Олені Степанок, Зінаїді Миколаївні, яка мешкає на цьому мікрорайоні, та молодому подружжю, (які гуляли з малюком, підійшли, запитали, чим можна допомогти, повернулися й принесли декілька тканин).
    Доплітали сітку, коли надворі вже стемніло. І знову ж таки, дякуючи дітям, які так заохотилися й захопилися, що не хотіли розходитися, і ми це зробили! Ще раз усім дуже дякуємо!!!
    Наостанок "яворинки" за натхненну працю пригостили дітей смачними пиріжками.
    Р.S. Окрема подяка нашому побратиму Сергію Басюку з Новгородки".