Держава фінансує об’єднані громади Кіровоградщини

  • 8 серп. 2017 09:08
  • 1148
    • Новина Держава фінансує об’єднані громади Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький
     
    11 проектів розвитку в об’єднаних громадах  цьогоріч  буде профінансовано за рахунок  коштів  державної  субвенції.
    Гарантоване фінансування нині отримають проекти, що розроблялись в рамках планів громад наприкінці 2016 року. Тож із існуючих на сьогодні 7 ОТГ право отримати кошти з держбюджету  мають п’ять громад, які були створені на час формування Державного бюджету 2017 року. Нині з державної скарбниці буде профінансовано 11 проектів на загальну суму 19,1 мільйона гривень.  
     
    Найбільшу підтримку отримає Великоандрусівська ОТГ – 6 мільйонів  гривень.  Решту розподілять між Соколівською ОТГ  - 4,1 млн. грн., Новоукраїнською - 3,8 млн. грн., Маловисківською - 3,1 млн. грн. та Бобринецькою - 1,9 млн. гривень.  Левову частку цих коштів  в ОТГ планують використати  на ремонт доріг, реконструкцію об’єктів соціальної сфери.
    «Якщо порівнювати рівень підготовки та продуманість поданих на фінансування проектів, цього року об’єднанні територіальні громади продемонстрували значне покращення якісних показників. Це говорить про те, що в ОТГ Кіровоградщини сформовано ще не бездоганні, але доволі професій команди, які спроможні врахувати усі існуючі потреби і фактори зради ефективного використання коштів на розвиток територій - так прокоментувала кількісні і якісні показники цього року начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова. - Окрім, того на розгляд Мінрегіону вже підготовлено орієнтовний перелік потреб діючих та майбутніх громад для фінансування у 2018 році». 
    Загалом, у нинішньому році Кіровоградщина отримає солідну підтримку у вигляді державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій - майже 40 млн. грн. на реалізацію ще 32 проектів.
    Прогнозовано у  Держаному фонді регіонального розвитку цього року на реалізацію 8 регіональних інвестпроектів Кіровоградщини передбачено  64 млн. грн. Вже підготовлено відповідне урядове розпорядження. Кошти будуть розподілені між 4 проектами в галузі освіти та по одному в галузях охорони здоров›я, транспорту, культури та спорту. Відповідні проекти впроваджуватимуться в Кропивницькому, Олександрії, Світловодську, Голованівському, Новоукраїнському, Олександрійському та Устинівському районах.