У Кропивницькому зіштовхнулися ВАЗ і маршрутка

  • 25 лип. 2017 12:08
  • 872
    • Новина У Кропивницькому зіштовхнулися ВАЗ і маршрутка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 24 липня, близько 21 години у місті Кропивницькому на перехресті вулиці Пашутінської та вулиці Гоголя трапилася дорожньо-транспортна пригода.
    Водій легкового автомобіля ВАЗ 21063 не надав перевагу маршрутному транспортному засобу БАЗ 2215, який рухався по головній дорозі. Внаслідок чого відбулося зіткнення автомобілів. У результаті зіткнення ніхто не постраждав, проте обидва транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень.
    Екіпаж патрульних поліцейських прибув на місце дорожньо-транспортної пригоди. З’ясовуючи обставини події, під час спілкування із водієм легкового автомобіля ВАЗ патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Водієві було запропоновано пройти огляд на стан сп’яніння на місці за допомогою спеціального приладу «Драгер». Чоловік погодився.
    Правоохоронці у присутності двох свідків провели огляд. Результат виявився позитивним. Прилад показав, що вміст алкоголю в крові водія становить 1,69 проміле, що більше, ніж у 8 раз, перевищує норму. Проте водій не погодився із цим результатом і виявив бажання скористатися своїм правом пройти обстеження у спеціалізованому медичному закладі, куди патрульні його відразу й відвезли. Висновок лікаря Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру підтвердив, що водій «перебуває у стані алкогольного сп’яніння».
    У відношенні цього водія патрульними поліцейськими був складений протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів. Також був складений протокол за частиною 2 статті 130, яка передбачає відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Усі матеріали цієї справи буде передано для подальшого розгляду до суду в п’ятиденний термін згідно чинного законодавста.
    Для інформації. Лише за одну добу (24 липня 2017 року) патрульні поліцейські міста Кропивницький винесли 29 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Патрульними було складено 3 протокола на водіїв, які перебували у стані сп’яніння, та 3 протокола на водіїв, які спричинили ДТП.
    Шановні учасники дорожнього руху! Патрульна поліція Кропивницького закликає Вас бути свідомими та дотримуватися положень правил дорожнього руху. Адже нехтування ними може призвести до негативних наслідків.
     
    Повідомляє Патрульна поліція Кропивницького