Кропивницьким журналістам показали «Глобус», куплений майже за 10 млн гривень

  • 25 лип. 2017 11:51
  • 1047
    • Новина Кропивницьким журналістам показали «Глобус», куплений майже за 10 млн гривень Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні у Кропивницькому представили громадськості нову спеціалізовану машину для прибирання вартістю майже 10 млн гривень. Кошти витрачені з міського бюджету.

    Це історичне придбання під назвою «Глобус» стояло вранці на площі перед міською радою. Воно поповнило автопарк комунального підприємства«Універсал 2005».

    На сторінці міського голови Андрія Райковича у Фейсбук із цього приводу з’явилися фото й коментар.

    «Сьогодні презентували новий «Глобус». Чудова машина для всесезонного прибирання. Влітку підмітає сміття та миє дороги, взимку прибирає сніг. І що головне - нова машина відповідає стандарту Євро 5. Це дає можливість прибирати вулиці міста, прибирати біля шкіл, дитячих садочків, лікарень, не забруднюючи повітря. Це не примітивна техніка, це машина, яка може за робочу зміну виконати великий обсяг робіт. За вісім годин цей "Глобус" може прибрати до 50 кілометрів, тоді як бригаді прибиральників на це треба мінімум тиждень часу. За такою технікою перспектива», - йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, днями автопарк КП «Універсал 2005» поповнився новою спеціалізованою машиною для прибирання «Глобус». На її придбання з міського бюджету витратили 9,3 млн. грн.  Тепер на балансі підприємства знаходяться три одиниці такої техніки. 

    Автомобіль може оперативно реагувати на дорожню обстановку, особливо при раптовому випаданні снігу або льоду.