У Кропивницькому зустріли ікону Божої Матері «Охтирська»

  • 24 лип. 2017 13:14
  • 1527
    • Новина У Кропивницькому зустріли ікону Божої Матері «Охтирська» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У недільний день 23 липня, коли відзначається пам’ять преподобного Антонія Києво-Печерського, після звершеної ранньої і пізньої Божественної літургії духовенство і віряни соборного Благовіщенського храму приєдналися до православних священнослужителів і вірян нашого міста для зустрічі чудотворної ікони Божої Матері «Охтирська». З благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, прибуття цього благодатного образу саме в цей день відбулося на Соборній площі міста святої Єлисавети. Як і в своєму земному житті (Євангеліє від Луки, I глава), Діва Марія знову духовно прийшла в дім своєї найближчої родички – праведної Єлисавети, прийшла з миром, радістю і Божим благословінням. Священники, монахи, дорослі і маленькі прихожани – всі з вірою і молитвою урочисто зустрівши святиню, вирушили Хресною ходою до найстарішого храму міста - Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці. Дорогою, єдиним серцем і вустами, а учасників Хресного ходу було більш ніж 500 чоловік, православні молилися Господу Богу і Його Пречистій Матері Марії, молились за себе і своїх рідних, за злагоду і благополуччя в нашому місті, за мир на нашій Україні. А по прибуттю, під куполами древнього Кафедрального собору, був звершений водосвятний молебень перед цією чудотворною іконою.
    На завершення кожний вірний мав змогу прикластися до величної української святині - «Охтирської» ікони Божої Матері, яка була прославлена Православною Церквою саме ті роки, коли починалося планування і будівництво нашої фортеці святої праведної Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя, тобто на початку історії нашого міста. З чудотворними іконами нашої Української Православної Церкви відбувалися і відбуваються цього місяця в усіх основних містах України хресні ходи з молитвою за мир на Україні. 27 липня всі ці чудотворні ікони Божої Матері (а їх буде 15), будуть привезені у Київ на Володимирську горку і після урочистого особливого молебну будуть
    пронесені багатотисячною Хресною ходою до Києво-Печерської Лаври, де і відбудеться 27-28 липня основне святкування Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира і нашого державного свята – Дня Хрещення Київської Русі.