П’яного водія мопеда приборкували кайданками

  • 24 лип. 2017 11:19
  • 968
    • Новина П’яного водія мопеда приборкували кайданками Ранкове місто. Кропивницький
     
    Патрульні поліцейські Кропивницького зупинили водія мопеда, який їхав без шолома, а в результаті спілкування виявили у нього ознаки сп’яніння.
    23 липня близько 12 години дня увагу патрульних поліцейських привернув водій мопеда, який рухався по вулиці Кропивницького, проте керував транспортним засобом без мотошолома, що є порушенням правил дорожнього руху (пункт 2.3 г).
     
    Патрульні зупинили водія, вказавши на причину зупинки. Із метою складання матеріалів про адміністративне правопорушення поліцейські попросили чоловіка пред’явити документи, на що він відповів відмовою. Назвати свої анкетні дані чоловік наполегливо відмовлявся. Під час спілкування із водієм патрульні також помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, а саме різкий запах алкоголю та почервоніння шкіри обличчя.
     
    Правоохоронці повідомили чоловікові, що у зв’язку із неможливістю складання матеріалів про адміністративні правопорушення на місці його вчинення вони вимушені застосувати щодо нього адміністративне затримання й доставити у Кропивницький відділ поліції із метою встановлення особи правопорушника.
     
    Але чоловік не йшов на співпрацю, від неодноразових пропозицій сісти в патрульний автомобіль він відмовлявся та поводився агресивно. У зв’язку із цим особі було повідомлено, що у випадку подальшого невиконання законної вимоги патрульних щодо нього буде застосована фізична сила та кайданки. Водій проігнорував і це попередження.
     
    Був викликаний ще один екіпаж патрульних для охорони транспортного засобу, від керування якого водія було відсторонено. А щодо чоловіка було застосовано адміністративне затримання, а також застосовані кайданки. 
    У відділі поліції патрульними було встановлено особу правопорушника та винесено постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності згідно статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
     
    Патрульні запропонували громадянину пройти огляд на стан сп’яніння, але в присутності двох свідків від його проходження він відмовився. Щодо водія було складено протокол про адміністративне правопорушення згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.
     
    Пише сайт Патрульної поліції Кропивницького.