Як провели в останню путь у Луцьку бійця з Кіровоградщини

  • 21 лип. 2017 17:00
  • 1809
    • Новина Як провели в останню путь у Луцьку бійця з Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький
     
    Герої не вмирають, адже пам'ять про них буде вічною – так кажуть близькі, які прийшли провести в останню путь бійця АТО Володимира Бабія.
    Поминальне служіння за померлим відбулося у Кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку 18-го липня, - повідомляє ІА «Волинські Новини».
    Декан Свято-Троїцького собору протоієрей Микола Нецкар висловив співчуття родині.
     
    «Біль буває різною, але найтяжча – біль утрати. Володимир тільки виріс, щоб жити, він взяв в руки зброю, щоб захистити свою маму, свою землю, і він сказав своїй мамі: «А хто, як не я?!». Але імперські амбіції завдали непоправної шкоди. Тому ми повинні бути єдині, щоб перемогти це зло, адже всі ми прагнемо до миру. Дорога родино, сьогодні прийшло багато людей вас підтримати, поспівчувати горю, ви зробили все, щоб виховати гідного сина. Хай він вічно живе у вашому серці, а інші будьте гідними синами своїм батькам та Батьківщині», - сказав духівник.
     
    Із болем у серці згадує про Володимира лікар-анестезіолог, волонтер Тетяна Білінскі.
    «Володя, за його 21 рік, прожив важке життя. Останні свої дні він дуже багато дякував. Коли він повернувся на Волинь, то мав вже 4 ступінь раку, і йому давали лише три місяці на життя. Втім, завдяки нашим лікарям йому вдалося продовжити півроку. Дякую й усім, хто допоміг грошима на лікування Володі, за кожну копієчку, дякую усім, хто приходив до Володі, просто, аби з ним поспілкуватися», - каже жінка.
     
    Після цього в останню путь тіло бійця провели на міське кладовище в село Гаразджа, де його поховали на Алеї Слави.