У Кропивницькому проблемний нічний клуб "Облака" ніяк не можуть закрити

  • 21 лип. 2017 13:32
  • 3391
    • Новина У Кропивницькому проблемний нічний клуб «Облака» ніяк не можуть закрити Ранкове місто. Кропивницький
     
    У четвер, 20 липня, депутат міської ради Сергій Капітонов на засіданні дев'ятої сесії Кіровоградської міської ради сьомого скликання підняв питання незаконного розташування розважального клубу "Облака" в будівлі навчального закладу кібернетико-технічного коледжу.
     
    Даний Loung Club "Облака" розташований по вулиці Архітектора Паученка 41/26, інформує кореспондент "Трибуни".
     
    "До мене звернулися громадські активісти стосовно розміщення кафе в кібернетичному коледжі, де продають алкогольні напої. Я хотів би, щоб управління освіти та управління власності надали інформацію про те, яким чином кафе Loung Club "Облака" отримав договір про оренду і на якій підставі воно там працює", - зазначив депутат міської ради та голова фракції ВО "Свобода" Сергій Капітонов.
    P1018919 800x600
     
    За словами начальника управління торгівлі міськради Сергія Горбовського відомо, що станом на сьогодні в даному управлінні відсутні будь-які документи стосовно розміщення даного об'єкта. Тобто карту обліку, яка носить документаційний характер, даний підприємець не отримував. Ліцензія на продаж алкоголю у них є, а от тютюнового дозволу на куріння кальянів, немає.
     
    Згідно із законодавством, розміщення кафе та барів, в яких здійснюється продаж алкогольних напоїв, категорично заборонено в радіусі 300 м від навчальних закладів.
     
    "Дане питання я буду з'ясовувати і з податківцями також. Мені відомо, що з 1-го січня 2017 року кібернетико-технічний коледж там уже не розташований, тобто ця будівля вже не вважається навчальним закладом. А коледж було переведено в школу №29. Я чекаю зараз підтвердження даного факту. І якщо це підтверджується, то розміщення такого нічного клубу є цілком можливим на території будівлі", - зазначив Сергій Горбовський.
    "З цього приводу, в мене постає питання, яким чином заклад "Облака" наразі працює, всупереч діючому законодавству? Чому коли прокуратура вимагала скасувати дозвіл на оренду під кафе в навчальному закладі, наше управління власності та управління освіти виступали на стороні цього ж розважального закладу в різних судових інстанціях, в тому числі і в Верховному суді? Чому саме управління освіти піклується про кафе, де продають алкогольні напої і не стає на сторону громади та дітей, які там навчаються? Чому вони не стали на сторону прокуратури, яка намагалася припинити незаконну діяльність цього кафе в навчальному закладі, а навпаки відстоювали чиїсь бізнес-інтереси? Це можна пояснити тільки тим, що за такий незаконний дозвіл хтось взяв чималий хабар. Але це повинні з'ясовувати і доводити відповідні органи", - додав Сергій Капітонов.
    У свою чергу міський голова Андрій Райкович на сесії міської ради наголосив:"Такий заклад треба зачинити! Якщо ви не знаєте як, прийдіть до мене!"
    Виходить, що прокуратура оскаржує, а міська рада погоджує.
     
    Про ситуацію відомо як міській раді, яка, власне, надала дозвіл на оренду, так і правоохоронцям. Останні вже зверталися до суду. Як з'ясувалося, не вперше. У прокуратурі пояснюють: причина – у позиції міської влади.
     
    Нагадуємо, що спершу там розміщувалося кафе «Дежавю». Оскільки оренда приміщення коледжу під розважальний заклад є незаконною, це порушення статті 63 Закону України «Про освіту», прокуратура області звернулася до суду. Рішенням господарського суду Кіровоградської області від 21.12.2015 року було задоволено позов заступника прокурора Кіровоградської області. Тоді відразу ж приватний підприємець добровільно звільнив приміщення. Але згодом він подав апеляцію, а управління освіти та управління власності виступили в сулі третьою особою на стороні власника кафе "Облака". Проте апеляцію рішенням Дніпропетровського апеляційного суду від 4.10.2016 р. відхилили. Тоді міська рада подала касацію, яку також 7.12.2016 р. відхилили. А в цей період приватне підприємство та коледж укладають новий договір, після чого з'являються «Облака».
     
    Наразі це питання взято під контроль управлінням торгівлі і буде в обов'язковому порядку озвучено депутатам.