Через збій в системі зникли 40 тисяч заяв абітурієнтів

  • 20 лип. 2017 11:09
  • 751
    • Новина Через збій в системі зникли 40 тисяч заяв абітурієнтів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Через збій в системі Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) зникли 40 тисяч заяв абітурієнтів.
     
    Про це в інтерв'ю zn.ua розповів перший заступник міністра освіти на науки Володимир Ковтунець, інформує "Українська правда".
     
    "Треба чесно визнати, що в перші два дні вступної кампанії система впала, бо була перевантажена. Близько 40 тис. заяв вступників не були належно зареєстровані, і тепер їх поправляють у ручному режимі. Дані втратилися під час відключення сервера, який завис", - сказав заступник міністра.
    За його словами, автоматично можна відновити 80% (тобто 32 тис.) заяв, "але краще, щоб абітурієнти зробили це своїми руками".
    Вступники отримають на свої електронні пошти або в електронні кабінети в ЄДЕБО повідомлення про те, що треба подати заяву ще раз.
    Збої стаються тому, що під час цієї вступної кампанії систему обслуговує нове програмне забезпечення.
    На думку першого заступника міністра освіти Володимира Ковтунця, воно краще, ніж те, що було раніше, але потребує удосконалення.
    Заступник міністра пояснює, що сервер завис через не розраховану потужність і велику кількість користувачів.
     
    "Розробник усе розробив правильно. Помилився експлуатант системи — ДП "Інфоресурс", він не підключив належної потужності, і система зависла, втратилися зв'язки між заявами вступників і реєстром результатів ЗНО", - додав Ковтунець.
    Він також погоджується з тим, що система ЄДЕБО працює погано і помилки виправляють на ходу.