Цьогоріч з Інгулу витягли 8 сміттєвих урн

  • 19 лип. 2017 16:34
  • 1009
    • Новина Цьогоріч з Інгулу витягли 8 сміттєвих урн Ранкове місто. Кропивницький
     
    “Рекорд” міста становить 18
    Для ремонтних робіт пішохідного містка по вулиці Пашутінська та дренажного колектора біля Козачого острову комунальники знизили рівень води в Інгулі до рівня природного русла. Традиційно після цього процесу витягають з водойми вкинуті в річку містянами бетонні сміттєві урни. 
     
    За інформацією начальника КП “Універсал 2005” Віктора Панішка, до комунальної власності повернуто вісім бетонних урн, 7 з яких нового зразка. Пізніше Віктор Панішко додав, що під час робіт комунальники знайшли восьму, раритетну урну. Вона відрізняється від інших незвичною формою. Виготовлений смітник був ще за радянських часів. “Рекорд” міста з виявлення урн в річці Інгул було зафіксовано в 2014 році. Тоді з дна водойми підняли 18 штук. 
    — Ці смітники колись стояли вздовж Набережної. Деякі були доставлені в Інгул з інших місць. У нас люди з широкою душею. Можуть з парку принести і кинути в річку, можуть і з інших місць. Цьогорічний результат не найбільш критичний, — з сумною іронією каже Віктор Панішко.
    Він розповів, що наступного дня після виявлення знахідки пофарбували та повернули на місце. Однак прикріпляти їх комунальники не планують. 
    — Немає сенсу смітники прикріплювати. Якщо людина під впливом алкоголю поставить за мету відірвати той смітник і вкинути в річку, то їй нічого не завадить. Якщо цей смітник буде прикутий, то людям це додасть лише додаткового азарту, — коментує Панішко.
    За інформацією керівника сектору зв’язків з громадськістю ГУНП в Кіровоградській області Віталіни Бевзенко, з початку поточного року до поліції не надходило інформації від городян стосовно хуліганських дій (скидання урн в річку) з боку несвідомих громадян. Речниця зазначила, що звернень до поліції з проханням розслідувати такі правопорушення не надходило також.
     
    Дмитро Семенюк