У Кропивницькому цього року заасфальтували 12 дворів

  • 12 лип. 2017 10:08
  • 952
    • Новина У Кропивницькому цього року заасфальтували 12 дворів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Підрядники завершили роботи з асфальтування 12 прибудинкових територій обласного центру. Станом на сьогодні на дев’яти об’єктах ведуться підготовчі роботи. Загалом цьогоріч заплановано ремонт 48 прибудинкових територій.
     
    Про це під час зустрічі з журналістами повідомив начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко. Як він зазначив, що цьогоріч на асфальтування покриття прибудинкових територій виділено близько 16 млн. гривень. Загальна сума, яку необхідно на виконання всіх робіт на прибудинкових територіях, становить близько 30 млн. грн. Тобто для повного завершення бракує близько 14 тис. гривень. 
    Віктор Кухаренко розповів, що на сьогодні безліч об’єктів потребують ремонту, проте бюджет міста не дозволяє його виконати. 
    - Дуже багато об’єктів, де на сьогодні потрібен капітальний ремонт, але, на жаль, міський бюджет обмежений, - розповів Віктор Кухаренко. 
    Під час інспектування виконаних ремонтів журналісти помітили, що в деяких дворах місцеві мешканці самовільно встановили «обмежувачі швидкості». Головний комунальник міста розповів, що це явище є не поодиноким та зустрічається майже в кожному дворі, де нещодавно відремонтували дороги. - До ремонтів люди жаліються, що дорога розбита і на машинах не можливо нормально проїхати. Після ремонту ставлять різні плити, кам’яні брили тощо. Це для того, щоб унеможливити їзду любителям швидкості. Такі обмежувачі є незаконними, - зазначив Віктор Кухаренко. 
    Також в рамках зустрічі очільник ЖКГ додав, що часто ремонтники зустрічаються з агресією з боку місцевих мешканців. Ті намагаються всіляко перешкодити роботам, побоюючись, що спеціалісти після демонтажу не повернуть покриття на місце. Серед таких жителів є переважно мешканці будинків в районі вулиці Попова. Там ремонтні роботи починалися з залученням поліції та депутатів міської ради. 
    Зазначимо, що цьоріч на поточний та капітальний ремонт шляхів передбачено понад 60 млн гривень. З них на капітальний ремонт виділено 35 млн. гривень та 26 млн. на поточні ремонти.
    Дмитро Семенюк