Представник прокуратури Кіровоградщини взяв участь у семінарі

  • 27 черв. 2017 18:11
  • 929
    • Новина Представник прокуратури Кіровоградщини взяв участь у семінарі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Представник прокуратури Кіровоградщини взяв участь у семінарі щодо практики досудової та наглядової пробації.
     
    Міністерство юстиції України за підтримки міністерства Міжнародних справ Канади 22-23 червня 2017 року в Черкасах проведело семінар щодо практики досудової та наглядової пробації. Представником від регіональної прокуратури виступила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Кіровоградської області Алла Мороз.
     
    У рамках вказаного заходу ювенальним прокурором взято участь у обговоренні актуальних питань функціонування інституту пробації в Україні, у т.ч. стосовно неповнолітніх. Зокрема, щодо оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення; історичних передумов, міжнародних стандартів, змісту, функцій та форми досудової доповіді; практики з досудової пробації; пробаційних програм; нагляду за особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням.
    За словами Алли Мороз, захід проходив у форматі «круглого столу» за участі всіх органів та служб, які дотичні до питання становлення пробації в Україні. За наслідками семінару налагоджено подальшу співпрацю щодо створення на базі Кропивницького (одного з чотирьох пілотних міст по державі) центру пробації для дорослих та підлітків.
    «Особисто вважаю здобутий досвід незамінним для інтеграції проєвропейських інститутів у площині кримінального процесуального законодавства нашої держави в цілому та Кіровоградщини зокрема», - зазначила Алла Мороз.
    Повідомляє сайт прокуратури Кіровоградської області.