Міський голова Знам'янки передумав йти у відставку

  • 23 черв. 2017 11:01
  • 1165
    • Новина Міський голова Знам'янки передумав йти у відставку Ранкове місто. Кропивницький
    Міський голова Знам'янки передумав йти у відставку. Про це перед початком міської сесії Знам'янської міської ради, він оголосив, виступаючи перед своїми прихильниками.
    Знам'янчани, переважно похилого віку, учні шкіл інші містяни зібрались перед міськрадою в підтримку мера, який за власної ініціативи написав заяву про відставку. Її було зареєстровано та внесене до порядку денного сьогоднішньої сесії.
     
    Причиною відставки міський голова називає "нелюдські умови праці" та непорозуміння з депутатським корпусом. Мер стверджує, що йому ставлять палки в колеса і не дають працювати на кооисть громади.
    Міський голова виступив перед прихильниками, подякував за підтримку та заявив, що забере свою заяву.
     
    Юрій Майборода, голова фракції ВО "Свобода" в Знам'янській міській раді, вважає дії мера звичайною маніпуляцією, адже написання заяви Філіпенком - його власна ініціатива, жодна з фракцій цього питання не піднімала, самої заяви ніхто не бачив, існує лише проект рішення.
    На думку Майбороди, на такий крок міський голова пішов через пропозицію його фракції про розпуск виконавчого комітету міської ради через підвищення тарифу на проїзд в громадському транспорті до 5 гривень, яке пізніше було скасовано депутатами.
     
    "Палки в колеса", на думку Майбороди, депутати ставлять, створюючи тимчасові комісії, які контролюють фінансову діяльність ради та міського голови.
    Сесія Знам'янської міської ради розпочала свою роботу з годинним запізненням. Піднялись до сесійної зали і учасники мітингу.