Фахівці управління юстиції розповіли маленьким кропивничанам про їхні права

  • 22 черв. 2017 15:40
  • 840
    • Новина Фахівці управління юстиції розповіли маленьким кропивничанам про їхні права Ранкове місто. Кропивницький
     
    У період із 20 по 22 червня за ініціативи керівництва обласного управління юстиції відбудеться цикл праворо’яснювальних зустрічей із школярами, організованих напередодні Дня Конституції України. Відтак про свої права та обов’язки вже дізналися третьокласники та четвертокласники гімназії імені Тараса Шевченка.
    Під час зустрічей начальник обласного органу юстиції Вадим Гуцул розповідав школярам про структуру та напрями діяльності територіальних управлінь і їхнє важливе значення в житті кожної людини. 
    «Команда управління регулярно організовує подібні заходи для школярів, і ці рази ми зустрічалися з вами невипадково. Буквально через кілька днів буде святкуватися День Конституції України – момент прийняття основоположного закону нашої держави. А оскільки юстиція є локомотивом юриспруденції та рушієм справедливості у нашій країні, ми обов’язково розкажемо вам, якими саме правами та обов’язками ви володієте», – відзначив Вадим Гуцул. 
    Детальніше про права дітей присутнім розповідала головний спеціаліст правового відділу Віра Піскун. 
    «Права людини – це норми суспільного життя, без яких ми сьогодні не зможемо жити як цивілізовані люди. Знати свої права – важливо, адже якщо ти – обізнаний, значить, захищений», – відзначила Віра Піскун.
    Загалом школярі більше дізналися про Загальну декларації прав людини як основний міжнародний документ, який започаткував на світовому рівні процес визнання прав людини. Окрім цього, діти в ігровій формі виконували практичні завдання з переглядом тематичних відеоматеріалів з метою закріплення набутих теоретичних знань. 
     
    Повідомляє  Управління юстиції Кіровоградської області