На Кіровоградщині чоловік зберігав боєприпаси та вибухівку

  • 22 черв. 2017 14:16
  • 919
    • Новина На Кіровоградщині чоловік зберігав боєприпаси та вибухівку Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці викрили в домоволодінні громадянина схрон боєприпасів та вибухівки
    У ході санкціонованих обшуків, у результаті спільних заходів працівники Новоукраїнського відділу поліції та управління Служби безпеки України в області виявили і вилучили предмети, зовні схожі на тротилові шашки, гранати, протипіхотні міни, набої до великокаліберної зброї, підшивачі, сигнальні ракети та димову шашку.
    «Оперативну інформацію про те, що житель Новоукраїнського району може зберігати вдома заборонені речі, правоохоронці отримали минулої доби. В ході перевірки факт знайшов підтвердження.
    У підвальному приміщенні та гаражі було виявлено значну кількість пристроїв, які несли серйозну небезпеку не лише 56-річному власнику садиби та його родині, але й мешканцям сусідніх домоволодінь.
    На місці події правоохоронці вилучили предмети, схожі на гранату Ф-1 у кількості 3 штук, РГД5 – 3 одиниці та таку ж кількість підшивачів до них, 3 протипіхотних міни, тротилові шашки загальною вагою близько 500 грамів, пластид вагою 300 грамів, 6 снарядів до великокаліберної зброї, набої калібрів 7,62 та 5,45, детонатори в кількості 8 штук, дистанційний шнур та димову шашку. Вилучене направлено для проведення експертизи», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.
    По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
     
    Повідомляє сектор комунікації
    поліції Кіровоградської області