Кропивничанам пропонують інтернет-послуги в бібліотеці Чижевського

  • 19 черв. 2017 09:12
  • 1039
    • Новина Кропивничанам пропонують інтернет-послуги в бібліотеці Чижевського Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вільний доступ до інформації передбачений законодавством України та має виконуватися у будь–якій державній установі. Бібліотеки нашої країни не є  винятком. Але, крім традиційних носіїв інформації — книг, у бібліотеці сьогодні широко та активно використовуються можливості мережі Інтернет. 
     
    Щоб користувачі мали якісне обслуговування, інформаційно–бібліотечне обслуговування постійно вдосконалюється. Сьогодні доступ до  фондів можна здійснювати через Інтернет, отримувати потрібну інформацію про документи, які є в книгозбірнях. Бібліотеки інтегрувались в мережеве середовище і використовують його як інструментарій для надання найсучасніших послуг своїм користувачам. Бібліотеки еволюціонують в інформаційні центри, інфополіси, урізноманітнюють та збагачують форми і методи реалізації інформаційної функції. Таким чином вони відіграють важливу роль у забезпеченні права кожній людині мати вільний доступ до інформації. 
    В Інтернет–центрі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського користувачі можуть отримати широкий спектр послуг щодо пошуку інформації з використанням новітнього технічного обладнання. В наш час робота в будь–яких галузях потребує комп’ютерних знань, основ роботи в Інтернеті, з використанням різних програм. Самостійно не всім вдається опанувати комп’ютерні технології. Тож пропонуємо перелік послуг, які можна отримати в Інтернет–центрі бібліотеки.
    Просторі зали, зручні робочі місця, можливість роздрукувати інформацію з електронних носіїв прямо у відділі — все це створює комфортні умови для плідної роботи.
    Пропонуємо викладачам та активістам нашого міста, представникам громадських організацій замовити залу для проведення вебінарів, тренінгів з використанням інтерактивної дошки.
    На період канікул у будь–який сезон можна замовити тематичні, комплексні заходи для школярів; перегляд цікавих відеоматеріалів з практичною частиною на закріплення отриманих знань.
    Проводимо навчання з комп’ютерної грамотності в групах, це — тижневі навчання людей поважного віку, під час яких вчимо працювати з текстовими документами, пошуку інформації в Інтернеті, роботі з флешкою, спілкуванню по скайпу, в соціальних мережах, в електронній пошті. Можна записатися й на індивідуальні заняття.
    Зараз дуже модно мати свої блоги, виставляти пости про все, що вам цікаво, ділитися своїми думками, самовиражатися, розповідати про свою справу. У нас ви зможете отримати знання про те, як створити блог та наповнювати його інформацією. Створіть свій віртуальний простір для самореалізації!
    В житті багато яскравих моментів: весілля, народження дитини, відпочинок, корпоративи та інше. Світлини — це чудова пам’ять про важливі для нас дати. Але набагато яскравішими будуть ваші спогади, коли ви змонтуєте їх у відеоролики та зберігатимете у своїх сімейних архівах. Ми навчимо вас створювати їх, аби зафіксувати найкращі моменти вашого життя!
    Працюючи в нашому комп’ю–терному центрі, ви матимете можливість  отримувати консультації від співробітників відділу в той час, коли матимете в цьому потребу.
    В Інтернет–центрі ви завжди зможете знайти навчальні матеріали, переглянути цікаві відео, прослухати аудіозаписи, почитати електронні книги, ознайомитися з цікавими публікаціями, переглянути онлайн журнали тощо.
    Також пропонуємо корисні ресурси, за допомогою яких можна зареєструвати дитину в дитячий садок, оплатити комунальні послуги, придбати квиток на авіа— чи залізничний транспорт та отримати інші послуги.
    Сьогодні кожен член суспільства не тільки має право на вільний доступ до інформації, але й реальну можливість отримати її з різних джерел. В бібліотеці можуть працювати і впевнені інтернет–користувачі, і ті, хто тільки опановує навички роботи у всесвітній мережі. Перед нами відкритий всесвіт, ми не обмежені ні в якій інформації, на кожен наш запит можемо отримати відповіді, оперативно відшукати інформацію, яка нам потрібна. Інтернет дає багато можливостей кожному, хто цього потребує.
    Тож не гайте часу — навчайтеся новому, приходьте до бібліотеки за корисними знаннями!
     
    Оксана Федоренко