Кропивничанам представлять виставку ірисів, щоб нагадати про загиблих захисників України

  • 31 трав. 2017 10:12
  • 1113
    • Новина Кропивничанам представлять виставку ірисів, щоб нагадати про загиблих захисників України Ранкове місто. Кропивницький
     
    3 червня в «Західній галереї» Кропивницького відкриється виставка «І-рис. І-риски і малюнки», в якій будуть зібрані роботи професійних художників та аматорів з зображеннями квітучих ірисів (півників).
    Це вже п'ята за рахунком експозиція в галереї, що нещодавно відкрилася на вулиці Волкова, 11, корпус 1. Там регулярно проводяться творчі зустрічі та майстер-класи для городян.
    - Виставка, яку ми презентуємо, незвичайна, концептуальна, - каже власник «Західної галереї» Ігор Попович. - Якщо говорити мовою символів, квіти - немов люди. Вони такі ж гарні, індивідуальні та неповторні. Іриси квітнуть, але їх вже не можуть бачити загиблі захисники нашого мирного життя. Всі вони, як і квіти, прожили життя, відцвіли і передчасно пішли. 
    Сьогодні наше життя затьмарене збройним протистоянням на сході України. Ми вирішили привернути увагу суспільства до цієї теми, вираженої через образи квітучих рослин. Тому на емблемі виставки присутні не тільки яскраві барви, але й чорний - колір нагадування і безповоротності. Але в контексті нинішньому це ще й сигнал про те, в який час ми живемо.
    Не варто негативно реагувати на чорний колір, наголошує Ігор. У житті і так досить чорних вчинків і чорних слів. Прекрасні квіти, які побачать відвідувачі виставки, вже ніколи не зможуть побачити люди, які дали нам можливість жити і радіти.
    Виставка «І-рис. І-риски і малюнки» триватиме з 3 по 30 червня.
    Урочисте відкриття експозиції - 10 червня, у суботу, о 14:00.