На Кіровоградщині міський голова Світловодська подав до суду на міськраду та її секретаря

  • 26 трав. 2017 20:17
  • 1006
    • Новина На Кіровоградщині міський голова Світловодська подав до суду на міськраду та її секретаря Ранкове місто. Кропивницький
     
    Юрій Сапянов довів пріоритетність бажань громади над амбіціями мера в апеляційному суді Дніпра.
    23 травня 2017 року в апеляційному адміністративному суді м. Дніпра відбувся розгляд апеляційної скарги секретаря Світловодської міської ради, свободівця Юрія Сапянова з метою скасування рішення суду першої інстанції щодо визнання скликання і проведення ним сесії 9 грудня 2016 року діями, які суперечать Регламенту. Апеляційний суд задовольнив скаргу націоналіста повністю. Це рішення стало підтвердженням безперспективності і абсурдності намагань міського голови Валентина Козярчука судитися з представницьким органом міської ради.
    Нагадаємо, що 9 грудня 2016 року міський голова Світловодська Валентин Козярчук відмовився бути головуючим на пленарному засіданні. Відповідно, на прохання депутатів секретар Світловодської міської ради, Юрій Сапянов змушений був провести сесію, в ході якої були ухвалені рішення «Про припинення повноважень заступника Світловодського міського голови Нестеренко А.А.» та «Про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік». 
    Натомість, замість подякувати депутатському корпусу і секретарю за проведення повноцінної сесії та ухвалу необхідних на той момент рішень, міський голова Козярчук подав позов до суду. Мер-позивач у суді проти Світловодської міської ради та її секретаря Сапянова Ю.О. вимагав визнати протиправними та скасувати рішення, прийняті в ході 28 сесії. Крім того, мер вимагав визнати протиправним і сам факт скликання й проведення сесії. Уже в березні 2017 року Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області виніс рішення, в якому задовольнив позов Козярчука лише частково: рішення, які були прийняті 9 грудня 2016 року, були визнані чинними, і скасовувати їх суд міськраду не зобов’язав. Проте цей самий суд визнав, що скликання та відкриття пленарного засідання відбулося з порушенням Регламенту.
    Свободівець Юрій Сапянов не змирився з таким парадоксальним рішенням і невдовзі подав апеляційну скаргу до апеляційного суду в м. Дніпрі. В результаті суд вищої інстанції став на сторону депутатів та представницького органу влади, фактично підтвердивши, що амбіції однієї людини, хай навіть і мера, важать значно менше, ніж побажання громади, висловлені через депутатів.
    Повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО "Свобода".