Суд звільнив від кримінальної відповідальності екс-керівника Держгеокадастру

  • 26 трав. 2017 14:30
  • 1209
    • Новина Суд звільнив від кримінальної відповідальності екс-керівника Держгеокадастру Ранкове місто. Кропивницький
     
    Екс-керівника Держгеокадастру Андрія Піньковського суд звільнив від кримінальної відповідальності на поруки футбольній організації.
    В червні 2016 року в.о. керівника ГУ Держгеокадастру в Кіровоградській області Андрія Піньковського та його кума, керівника відділу землевпорядного проектування №4 ДП «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Дмитра Якимчука затримали при отриманні неправомірної вигоди в сумі 14,5 тисяч доларів США за оформлення документів оренди земельних ділянок.
    17 січня 2017 року Кіровський районний суд (справа № 404/8079/16-к) під головуванням судді Бурко виніс Ухвалу, якою звільнив Андрія Піньковського від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 190 КК України у зв’язку з передачею на поруки колективу громадської організації «Бобринецька районна федерація футболу».
    Також суд зобов’язав повернути внесену грошову заставу в сумі 110 240 грн. Та повернути речові докази: кошти у сумі 670 дол. США, мобільні телефони, ноутбук та блокнот, кошти у сумі 5900 дол. США та 195 грн., які знаходяться на зберіганні у прокуратурі Кіровоградської області.
    Громадська організація звернулася до прокуратури Кіровоградської області з письмовим запитом. На який отримали відповідь, де вказується, що судовий розгляд завершився. До апеляційної та касаційної інстанції рішення не оскаржувалося та на даний час набрало законної сили.
    Це говорить про те, що рішення першої інстанції не оскаржене тому, що прокуратура прийняла рішення – не подавати апеляцію. Більше того орган досудового розслідування (прокуратура) в ході слідства замість хабарництва перекваліфікував злочин на шахрайство. І саме це дало змогу суду звільнити Піньковського від кримінальної відповідальності.
    Повідомляє Центральноукраїнський антикорупційний офіс.