Прокуратура провела перевірки територіальних підрозділів органів пробації Кіровоградської області

  • 26 трав. 2017 14:07
  • 1114
    • Новина Прокуратура провела перевірки територіальних підрозділів органів пробації Кіровоградської області Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура області провела перевірки територіальних підрозділів органів пробації Кіровоградської області з питань виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.
    Так, на Кіровоградщині функціонують 23 уповноважених органи з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.
    У ході проведення перевірок прокурорами виявлено порушення вимог вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та Закону України «Про пробацію» в діяльності органів пробації в Новоукраїнському, Голованівському, Знам’янському, Гайворонському, Маловисківському районах при виконанні кримінальних покарань у виді позбавлення волі з випробувальним терміном, виправних та громадських робіт, штрафу, адміністративного стягнення у виді громадських робіт.
    Як приклад у Голованіському районі співпраця з державними органами та органами місцевого самоврядування під час здійснення заходів пенітенціарної пробації зводиться лише до укладання договорів про співпрацю з місцевим центром з наданням безоплатної вторинної правової допомоги, центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді районної державної адміністрації. Як наслідок упродовж поточного року жодна підоблікова особа не працевлаштована та жодній з них не поліпшено побутові умови. Не відповідає вимогам закону і соціально-виховна робота із засудженими, консультативна, психологічна допомога їм не надається.
    На усунення виявлених порушень закону виконувачу обов’язків начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України прокуратурою області внесено 5 вказівок, які наразі перебувають на розгляді.
     
    Довідково:
    Постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 року № 348 «Про ліквідацію територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби та утворення територіальних органів Міністерства юстиції» ліквідовано як юридичну особу публічного права територіальні органи управління Державної пенітенціарної служби України (у тому числі й управління ДПтС України в Кіровоградській області) та утворено територіальні органи Міністерства юстиції – міжрегіональні управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації.
     
    Повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.