Як правильно поводитись у лісі?

  • 24 трав. 2017 17:15
  • 1178
    • Новина Як правильно поводитись у лісі? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Пожежі у лісах складно виявити. В результаті повідомлення про такі пожежі досить часто надходять надто пізно, коли вогонь вже поширився на велику територію. На жаль, ні на полях, ні в лісі неможливо встановити пожежну сигналізацію. Тому звертаємось до мешканців області з настійною рекомендацією: перебуваючи у лісопарковій зоні, дотримуйтеся вимог пожежної безпеки.
    Не порушуйте обмежень щодо в’їзду до лісових насаджень у період найвищого класу пожежної небезпеки, який оголошується найспекотнішої пори року.
    Коли погодні умови і місце дозволяють розпалити вогнище – розчистіть це місце від сміття, трави, листя, обкопайте, обкладіть камінням або обсипте землею чи піском. Бажано це робити біля річки чи будь-якої водойми, на відкритих галявинах, де немає хвойного молодняку, сухого гілля, хвойної, трав'яної чи листяної підстилки. Не ламайте кущів та гілок дерев.
    Багаття не повинно бути великим: полум’я може пошкодити рослинність, викликати лісову пожежу. 
    Не залишайте вогонь без нагляду.
    Залишаючи місце відпочинку, залийте вогнище водою або засипте піском.
    Пам’ятайте, що пожежу може спричинити просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою горючою речовиною ганчірка, і навіть заправка паливного бака машини під час роботи двигуна.
    До займання нерідко призводять непогашені сірники та цигарки. А залишена на відкритій галявині скляна пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи.
    Забороняється підпалювати ліс, аби подати сигнал про порятунок, а також підпалювати суху траву на галявинах у лісі та на землях, що межують з лісами.
     
    Повідомляє прес-служба У ДСНС в області.