Прокуратура повернула у власність держави землі вартістю 2,7 млн грн.

  • 24 трав. 2017 14:39
  • 729
    • Новина Прокуратура повернула у власність держави землі вартістю 2,7 млн грн. Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура, пройшовши всі кола судових інстанцій, домоглася повернення у власність держави землі вартістю 2,7 млн грн.
     
    Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ погодився з обґрунтованими доводами Знам’янської місцевої прокуратури та підтвердив законність рішень судів першої та апеляційної інстанцій про повернення у власність держави 128 га земель сільськогосподарського призначення.
     
    За інформацією першого заступника керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимира Рубана, у 2015 році землі вартістю 2,7 млн. грн., що розташовані на території Миронівської сільської ради Світловодського району незаконно передано в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства.
    «Головним управлінням Держгеокадастру в Кіровоградській області у порушенням вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» мешканцю Кіровоградської області для ведення фермерського господарства у пільговому порядку без проведення земельних торгів та створення того ж фермерського господарства передано в оренду більше 100 га землі», - розповів Володимир Рубан. 
    У зв’язку з цим прокуратура подала до суду позов з вимогами визнати рішення про надання земельних ділянок незаконним та повернути державі землі з оренди. Через оскарження відповідачем рішення суду, яким позовні вимоги прокуратури було у повній мірі задоволено, довелося відстоювати власну позицію у судах апеляційної та касаційної інстанції. 
    За принципової позиції прокуратури прийнято остаточне судове рішення - зобов’язано користувача повернути ці землі у власність держави.
     
    Повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.