Управління освіти закупило шкільні парти на третину дорожче

  • 19 трав. 2017 18:52
  • 1147
    • Новина Управління освіти закупило шкільні парти на третину дорожче Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 18-го травня, управління освіти Кіровоградської міської ради, в особі начальника Лариси Костенко, підписало договір з Кіровоградським УВП УТОС на поставку для потреб освітян 60 парт. Дана інформація міститься у звіті про укладений договір, що розміщений на порталі публічних закупівель ProZorro.  
    Загальна вартість договору склала 76 тисяч 800 гривень, або ж 1280 гривень за одну парту. Поставити замовлені парти постачальник зобов’язався у 30-денний строк з моменту проплати повної вартості товару.
    Цікаво, що на оригіналі договору Кіровоградське УВП УТОС не вказало жодних реквізитів, лише печатка і підпис невстановленої особи.
     
    Враховуючи, що управління освіти вирішило не проводити аукціон, а провести пряму закупівлю, варто було б сподіватись хоч б на те, що замовник провів попередній аналіз ринку та дізнався наявні наразі ціни на подібний товар. Тим не менш, у мережі Інтернет можна знайти безліч пропозицій, що є, в середньому, на третину, а то й удвічі дешевими від тих, які запропонувало Кіровоградське УВП УТОС. Так київський інтернет-магазин Osvito пропонує одномісні парти від 402 гривень, а двомісні від 447 гривень. Львівський інтернет-магазин Centur має дещо дорожчі пропозиції: одномісні – від 507 гривень, двомісна – від 546 гривень за парту. Група компаній Пріоритет не продає парти окремо від стільців, однак навіть комплекти від даного виробника коштують дешевше. Одномісний комплект (парта + стілець) вартує тут від 738 гривень, а двомісний (парта + 2 стільці) від 932 гривень.
    Кіровоградське УВП УТОС з 2013 року очолює Вадим Ігорович Савченко, який у 2015 році балотувався до міської ради першим номером від партії «Відродження». Прикметно, що тоді ж до ради намагався пройти його син 1995 року народження, Савченко Віктор Вадимович, який працював під безпосереднім керівництвом батька – менеджером Кіровоградського УВП УТОС.
     
    Повідомляє центр медіарозслідування ПРОЗОРО