У Кропивницькому пройшов "Бібліофестиваль на Великій Перспективній"

  • 19 трав. 2017 12:13
  • 821
    • Новина У Кропивницькому пройшов «Бібліофестиваль на Великій Перспективній» Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 травня в Обласній універсальній науковій бібліотеці Чижевського відбувся «БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2017».
     
    Насолоджучись теплим весняним днем, отримуючи безліч позитивних емоцій, кропивничани та гості міста стали учасниками «Бібліофестивалю на Великій Перспективній». Протягом кількох годин біля головної бібліотеки області гуртував людський потік, а захопитися було чим: від оригінальних книжкових презентацій (особливо приваблювала усіх віконна імпреза «Виходь на сонечко») і до креативних майстер-класів, де можна було проявити творчі здібності як малечі, так і дорослим.
     Гаслом Фестивалю 2017 року стало «Ми одна сім’я на планеті Земля». Тож всі заходи об’єднувала атмосфера родинного тепла і затишку. За доброю традицією святкову програму відкрив «Літературно-музичний калейдоскоп», на якому прозвучало соло на акустичній гітарі у виконанні Олександра Балога, майстер-клас сучасної української пісні у виконанні Лариси Гайдай, музично-літературний колаж, емоційно виконаний Людмилою Борисенко, та соло на саксофоні Віктора Шапченка. Цей концерт продовжив  Ексклюзив-2017  від ІРЦ «Вікно в Америку»: презентація «Sоund Lab», яка розкрила можливості нещодавно придбаного надсучасного цифрового фортепіано Digital Piano Yamaha DGX-660. Розкрити можливості цифрового фортепіано допомогли вихованці та викладачі музичної школи №1 ім.Генріха Нейгауза та Кіровоградського музичного училища.  Крім того, було презентовано «Чудо сучасної техніки: 3D принтер». Під час його роботи всі бажаючі відчули на дотик поробку, яку надрукував принтер. Тих, хто не встиг побачити ці цікавинки, запрошуємо до відділу документів іноземними мовами. 
    Завжди головним героєм такого великого свята є книга. Для поціновувачів книги пройшли голосні читання місцевих авторів з Обласної організації Національної спілки письменників України. Багатьох гостей свята та перехожих приваблювала виставка-продаж книг від ФОП «Власова».
    У відділі мистецтв свою книгу «Мала енциклопедія великої родини» презентувала Елеонора Кузнєцова. На презентацію зібралося чимало почесних гостей – науковців, краєзнавців та інших представників творчої інтелігенції міста.
    Просто неба розпочала роботу творча майстерня, де всі бажаючі могли взяти участь у численних майстер-класах, наприклад, з паперопластики «Зробимо органайзер для канцтоварів», виготовлення квітів із цукерок «Цвіт дизайну», прикрашання імбирних пряників «Мумі тролі», «Шиємо м’ячики для котів і мишей» та «Малюємо літо». Вже за традицією в творчій майстерні кожного року бібліотекарі дивують новинками-цікавинками. Цьогорічні майстер-класи не стали винятком, адже можна було абсолютно безкоштовно навчитися створювати сучасні оригінальні речі власноруч. Під час фестивалю працівники Орхуського центру екологічної інформації провели екологічно-просвітницьку акцію «Згуртуємося разом і відмовимося від поліетиленових пакетів». Ініціатива проведення еко-акції покликана донести до свідомості людей необхідність використання тільки екологічно безпечні пакувальні матеріали. А учасники акції ще й отримали змогу власноруч розмалювати екоторби, які й стали для них подарунком.
    Приємною несподіванкою стала зустріч з представником Американської Ради з освіти США, яка презентувала освітні можливості програм «Навчання в США – це можливо!».
    Вдалою виявилися партнерські просвітницькі акції  від громадської організації «Бім», де активісти презентували дітям соціальні ролики «Візьми тварину в  родину» і запрошували всіх до участі в шляхетній справі захисту тварин. Інформаційно-просвітницька акція від Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області «Безпека життєдіяльності» стала корисною для підростаючого покоління.
    У ході свята працівники бібліотеки провели бліц-опитування «Сімейне читання» та «Бібліотека суботніми вечорами», результати яких суттєво допоможуть в підготовці та проведенні Програми «Літнього читального залу».
    У залах бібліотеки відбулися численні презентації виставок, екскурсії, розваги на інтерактивній дошці та ігри. На майданчику з рухливими та інтелектуальними іграми було гамірно, ще до офіційного початку свята там «оселилися» шахісти. А по обіді малеча із задоволенням бавилася в рухливі ігри, такий популярний «Твістер». Отримати цукерки могли усі учасники вікторини «Літературний бутерброд».  Неможливо охопити всі заходи – і презентації, і майстер-класи, і кіноперегляди, і літературні читання, тож шукайте альбоми в соціальних мережах з тим, що було найкращим, найприємнішим і найефективнішим!
    Загалом учасниками Фестивалю стали понад п’ятисот кропивничан і гостей міста, які взяли участь у роботі майже 30 локацій.
    Бібліофест став травневим традиційним святом на межі весни й літа, і запрошує усіх до літньої бібліотеки. І це була вдала презентація сучасної бібліотеки як культурного, інформаційного відкритого центру, яка надає сучасні цікаві інформаційні послуги для усіх співгромадян.
    За допомогу в проведенні свята висловлюємо подяку супермаркету канцелярських товарів «КАNCLER.com».