У Кропивницькому розгорнулася справжня війна за дерева на Новомиколаївці (ВІДЕО)

  • 11 трав. 2017 14:01
  • 1256
    • Новина У Кропивницькому розгорнулася справжня війна за дерева на Новомиколаївці (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому розгорнулася справжня війна за дерева біля пологового будинку №1, що в мікрорайоні Новомиколаївка. На захист зелених насаджень стали тендітні жінки - активістка громадської організації "Озеленення Кропивницький" Надія Паливода, молоді матусі Олена Горобець та Інна Тільнова, інші городяни. На знак протесту проти геноциду зелених насаджень Надія Паливода прикувала себе до дерева. На жаль, комунальників це не зупинило. 

     
    "У Кропивницькому знищують останні чотири дерева біля пологового будинку №1. Дерева міцні, здорові, - написала Надія Паливода на своїй сторінці у Фейсбук. - У ці вихідні, коли люди роз’їхалися, комунальники спиляли 14 дерев: квітучі черешні, липа, акації.
    Офіційна причина: будівельні роботи в зв'язку із заміною паркану. Це неймовірна брехня - паркан там УЖЕ відремонтований (див.фото)
    Неофіційна причина: міський голова Андрій Райкович побував на місці виконаних робіт і оголосив ці дерева "некрасивими": http://bit.ly/2r2tXCn
    тому що вони закривають відремонтований паркан.
    Велика розкішна тополя - єдине дерево на цій ділянці, Останній Із Могікан - лишається стояти з того боку, де ще проводяться роботи - але вона б і не заважала, якби паркан розмістити на 30 см ближче до тротуару. 
    Подивіться на ці вирубані пні і приречену тополю: це робиться з неприкритим цинізмом і насмішкою.
    В міській раді підтвердили, що дерева цілком здорові - але вирубають їх через те, що тут буде висаджена алея лип, і вони "естетично" не впишуться в нову алею.
    Окей - але в травні вже нічого не садитимуть, а дерева могли б усе літо давати кисень і затінок.
    І можна ці липи спочатку посадити, доглянути - щоб вони прийнялися, прижилися, а вже потім, через 2-3 роки, видалити й вікові дерева, які ще б у цей час дали місту тонни кисню.
    На цих деревах - пташині гнізда, де пташки висиджують пташенят.
    Громада протестує, влаштовує акції за збереження цих 4-х дерев, тут були всі місцеві журналісти, обласне ТБ і державні телеканали ТСН Телеканал Інтер, 5 канал.
    Але міська влада просто ігнорує нас, не йде на контакт, підрядники сміються над нашою акцією як коні: мовляв, ось ми вже вам сосни тут висадили (про соснові кілки для огорожі), і обіцяють, що спиляють дерева вночі або на світанку.
    Поруч проходить траса, переповнена автомобілями, в тому числі вантажними (це в’їзд у місто) - вся сажа від них летить просто у вікна пологового будинку. Раніше його захищали ці 14 вирубаних дерев, тепер ми намагаємося захистити останні 4 дерева, але влада доводить, що паркан важливіший", - йдеться в повідомленні Надії Паливоди у Фейсбук.