Спецпроект "Тіло в діло". Кругові тренування у FitCurves

  • 3 квіт. 2017 15:45
  • 4190
    • Новина Спецпроект «Тіло в діло». Кругові тренування у FitCurves Ранкове місто. Кропивницький

    Дев’ята частина проекту «30+ або Хочу вміти все» під назвою «Тіло в діло» створена для тих людей, які нарешті вирішили зайнятися спортом і створити тіло своєї мрії, але ще в роздумах, де б саме та як саме це робити. Нагадаємо, що протягом двох місяців зі сторінок видання «Первая городская газета» ви зможете дізнатися про усі можливі види фізичної зайнятості, про спортзали та фітнес–клуби нашого міста.

    Є у нашому місті заклад, відвідувати який можуть виключно жінки. Міжнародна мережа фітнес-клубів FitCurves (Фіткьорвс) з’явилася в Україні у 2008 році і за 9 років завоювала довіру більше ніж 180 тисяч (!) українок. Не виключенням стало і наше місто. Зараз у фітнес-клубі мережі FitCurves займається чимало кропивничанок, ціль яких не лише схуднути. Про усі особливості роботи фітнес-клубу у Кропивницькому, я дізнавалася у менеджера закладу Мелікової  Дар’ї.
    ТЦ «Фуршет», що на вулиці Пацаєва, 3-ій поверх, на годиннику 16.30. В такий час відвідувачів у будь-якому спортивному залі не дуже багато. Але у FitCurves все інакше – невеликий, але затишний зал гостинно приймає гостей за гостями. Помічаю, що кілька з них моїми ровесницями були років 30 назад. Диво дивне.
    «Тут ми вчимо, що жінка у будь-якому віці має виглядати гарно і бути здоровою, - говорить менеджер Дар’я, помічаючи мій подив.- Щаслива жінка, щаслива сім’я, щаслива країна – ось основний меседж FitCurves. В Європі у віці 60+ жінки тільки починають жити, подорожують, вивчають нові сфери... А в Україні в такому віці – лавка, насіння і вічні скарги на здоров’я. Ми намагаємося надати альтернативу і привити здорові звички таким дівчатам».
    У розмові з Дариною стає зрозуміло, що кругові тренування у FitCurves підходять дівчатам різного віку (від 12 і до 85), мегазайнятим жінкам (інтенсивне кругове тренування всього 30 хв!), людям з особливостями (у фітнес-клубі працює сертифікований реабілітолог, який допоможе сформувати потрібний курс, також є спеціальна програма тренувань для жіночок с цукровим діабетом) та тим особам, які хочуть максимум результату (працює професійний дієтолог, здатний сформувати правильний раціон, який в комплексі з тренуванням закріпить позитивний результат). Що приємно здивувало, так це соціальна робота, яку проводить FitCurves зі своїми клієнтами. Ось нещодавно в клубі проходили консультації гінеколога та мамолога, а для жінок після мастектомії (видалення молочної залози) передбачений безкоштовний абонемент.
    Що ж являє собою тренування у FitCurves? Це 5 основних компонентів фітнесу:
    - розминка
    - силове тренування
    - кардіо-тренування
    - заминка
    - розтяжка
    Обладнання розроблені з урахуванням усіх особливостей жіночого організму. Тренажери працюють за принципом гідравлічного опору, що дає можливість плавно змінювати діапазон навантаження та уникнути травм суглобів та сухожилля. Окрім того, у клубі можна придбати танцювальний абонемент (зумба) та познайомитися з тайським боксом.  
    Я спробувала пройти одне ознайомче коло тренажерів і була вражена інтенсивністю тренувань. Бадьора музика, постійний супровід та підтримка тренера Катерини Устименко, яка встигала не лише розповідати, які тренажери на які групи м’язів діють, а й показувати на собі дію кожного з них. Мені вистачило 10 хвилин для того, щоб добре захекатися та розчервонітися, як помідорка. Уявляю, як би я себе почувала після повноцінного 30-хвилинного тренування!

    Робота на тренажерах чергується з елементами аеробіки

    Інтенсивність тренування для кращого результату необхідно весь час нарощувати

    Контроль тренера на будь-якому етапі тренування

    Розмовляти та випробовувати тренажери - нелегка справа, я вам скажу

    «Супровід у тренуваннях – це наша перевага, - наголошує менеджер Дар’я, - Інколи жінки, походивши 2 місяці, дещо збавляють темп, починають пропускати тренування. Наша робота – нагадати їм про ціль, яку вони ставили перед собою, мотивувати та стимулювати людину на кращі результати. Та що там казати, МИ ЗАСТАВЛЯЄМО ЖІНКУ ХУДНУТИ! І в нас це виходить».
    Підтвердити це можуть чимало дівчат, які завдяки FitCurves отримали вражаючі результати, схудли та підтягнули своє тіло. Ось кілька яскравих прикладів:

                  ДО                                       ПІСЛЯ                                      ДО                                 ПІСЛЯ

                       Сало Олександра. За 4 міс - 22 кг                         Оля Колесник. За 3міс -11 кг

                                                                 ДО                                                 ПІСЛЯ

                                     

                                                                    Маценко Тетяна. За 5 міс -11 кг

    Вже йдучи з клубу, я ділилася враженнями з фотографом, який сказав мені одну цікаву річ. Найкраща мотивація заняття у залі – це наявність однодумця. Чи то подруга, з якою можна покривлятися біля дзеркала та випити по бокалу протеїну після тренування (до речі, у фітнес-клубі є спеціальні ціни для подруг, які тренуються разом. Поцікавтеся), чи нові знайомі у FitCurves, які радо допоможуть у всіх починаннях та підтримують тоді, коли опускаються руки. Завітайте і ви у коло нових друзів FitCurves!

    Попередні частини проекту тут                                                                                             

                                                                                                                              Ведуча проекту - Альона Семко

                                                                                                                         Фотограф - Ярослав Ярошевський