Бойкот як крайній механізм захисту інтересів громади

  • 30 бер. 2017 17:11
  • 862
    • Новина Бойкот як крайній механізм захисту інтересів громади Ранкове місто. Кропивницький

     

    Сьогодні 30 березня у Кропивницькому, депутати ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", об’єднання "Самопоміч" та "РП Олега Ляшка" провели спільну прес-конференцію, на якій заявили, що робота керівництва міської ради, зокрема міського голови та секретаря, а також представників більшості у міській раді не просто не відповідає інтересам  громадян, а навпаки суперечить їм.

    На сесіях міської ради депутати демократичних сил неодноразово піднімали соціально-важливі питання містян, проте традиційно підтримані і почуті не були. «Зазвичай проекти рішень не підтримуються провладною більшістю лише тому, що їх підготували представники наших політсил," - зазначив депутат Володимир Смірнов.

    Тому до роботи на сесійних засіданнях депутати демократичних сил повернуться лише після того, як будуть виконані їх основні вимоги, викладені  у колективному депутатському зверненні до міського голови та секретаря міськради.

    Серед основних вимог - реальне зниження вартості проїзду у громадському транспорті Кропивницького до 3,50 грн., скасування рішення Виконкому про підвищення тарифів на квартплату, збільшення фінансування на освіту, необхідного для припинення постійних стягнень “благодійних“ внесків, надання дозволів, всім без виключення, на встановлення автономного опалення, зменшення мінімального закупівельного порогу через систему “Прозоро“ з 1,5 млн. до 50 тис. грн., забезпечення прозорості у розгляді земельних питань, відкрита конкурсна основа на керівні посади управлінь та підприємств міськради та неухильне дотримання законів і регламенту під час проведення сесійних засідань міської ради.

    Прес-конференція була перервана неочікуваним візитом вищого керівництва міської ради. Здавалося б, саме зараз мав би початися діалог та конструктивна розмова, проте А.Райкович, звинувативши організаторів прес-конференції у саботажі і викинувши оригінал депутатського звернення, залишив прес-клуб.

    «Вести діалог з паном Райковичем та паном Табаловим складно. Всі ми бачили, як міський голова взяв до рук наші вимоги і викинув їх. Вони йому просто не цікаві! То як ми можемо вести переговори і домовлятися про те, щоб інтереси громади були враховані? Ми просто змушені бойкотувати роботу сесії та постійних комісій! До роботи в сесійній залі ми повернемось лише після виконання наших вимог!» - з такою промовою виступив наприкінці прес-конференції депутат від фракції ВО «Батьківщина» Роман Колісніченко.