У Кропивницькому поліція затримала робійника-іноземця

  • 30 бер. 2017 14:25
  • 633
    • Новина У Кропивницькому поліція затримала робійника-іноземця Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому працівники поліції затримали підозрюваного у вчиненні розбою.
    Зловмисником виявився 45-річний уродженець іншої держави, який перебував на території України без місця реєстрації. У під’їзді багатоповерхівки нападник побив жителя обласного центру та відібрав у нього чималу суму готівки. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
    Із повідомленням про розбійний напад до Кропивницького відділу поліції звернувся 42-річний місцевий житель.
    Попередньо встановлено, що зловмисник дізнався від знайомої про те, що кропивничанин буде продавати квартиру й отримає велику суму готівки. Нападник прослідкував, де мешкає потерпілий, та у день угоди з купівлі-продажу нерухомості, близько 15-ї години, він прийшов до будинку та став чекати свою жертву у під’їзді.
    Як тільки потерпілий зайшов до приміщення, нападник наніс йому удар кулаком в обличчя. Чоловік намагався втекти від зловмисника, однак останній наздогнав його та завдав, як мінімум, ще два удари в голову. Від отриманих тілесних ушкоджень кропивничанин знепритомнів. Користуючись безпорадним станом потерпілого, нападник відібрав його папку з документами, а з кишені куртки забрав кошти у сумі 16300 доларів США та 5000 гривень.
    Після вчиненого зловмисник зник із місця злочину й розпорядився викраденим майном на власний розсуд, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду у великих розмірах, на суму 445 400 гривень.
    Прийшовши до тями, кропивничанин зрозумів, що став жертвою злочину й відразу ж зателефонував у поліцію.
    «Менше доби знадобилося поліцейським, щоб встановити за затримати особу, причетну до розбійного нападу на місцевого жителя, - повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – При затриманні працівники поліції виявили та вилучили речовий доказ кримінального правопорушення – кошти у сумі 1 тисячі доларів. На запитання правоохоронців, де він взяв кошти, зловмисник відповів, що знайшов у маршрутці. Рік тому чоловік переїхав в Україну до родича. За цей час він встиг скоїти кілька кримінальних правопорушень. Перебуваючи під домашнім арештом за вчинення розбою, через тиждень підозрюваний знову наважився на злочин. У даний час працівниками слідчого відділу зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні нападу, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах, тобто у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна».
     
    Повідомляє Кропивницький відділ поліції Кіровоградської області.