Спеціальний проект «Тіло в діло». Тренування під наглядом в BODY CLUB Alex

  • 30 бер. 2017 15:43
  • 5640
    • Новина Спеціальний проект «Тіло в діло». Тренування під наглядом в BODY CLUB Alex Ранкове місто. Кропивницький

     

    Дев’ята частина проекту «30+ або Хочу вміти все» під назвою «Тіло в діло» створена для тих людей, які нарешті вирішили зайнятися спортом і створити тіло своєї мрії, але ще в роздумах, де б саме та як саме це робити. Нагадаємо, що протягом двох місяців зі сторінок видання «Первая городская газета» ви зможете дізнатися про усі можливі види фізичної зайнятості, про спортзали та фітнес–клуби нашого міста.
    За минулий місяць я спробувала впровадити у своє повсякденне життя вранішню пробіжку та домашній фітнес. Повинна сказати, що організовувати себе самотужки - важко. Самостійні тренування підходять далеко не усім, а тому сьогодні поговоримо про приємну альтернативу - заняття під наглядом тренера.
    Озброївшись робочим блокнотом та високо зав'язавши хвостик, я попрямувала у BODY CLUB Alex, що в ТЦ "Копілка". Там у мене пробне тренування та розмова з Олександром Тертичним.

    Варто сказати, що Олександр - не просто тактовний та дуже кремезний тренер, а майстер спорту Міжнародного класу, віце-президент Федерації бодібилдінгу у Кіровоградській області, тренер чемпіонок Юлії Нікітіної та Ірини Коропець. Такому тренеру можна довіритися на усі 100%, погодьтеся.
    Зі слів Олександра Тертичного, тренажерний зал - це своєрідна школа, де все треба починати з азів. Пам'ятаєте, як у першому класі усі невміло вчилися писати палочки? Так і в BODY CLUB Alex при першому відвідуванні, після знайомства з тренером, визначається рівень вашої підготовки та нагрузка, яка їй відповідає. Перше тренування
    несе рекомендаційний характер
    і має на меті навчити вас користуватися тим чи іншим спортивним обладнанням, отримати початкове уявлення про фізичну нагрузку, яка необхідна саме вам. Крім того, тренер завжди проконсультує з приводу раціону, бо будь-яке фізичне навантаження дає максимум результату лише за умови правильного харчування.
    Як не крути, але якщо ваші три тренування на тиждень (навіть найзавзятіші) будуть чергуватися з трьома бургер-вечірками, то результат, м'яко кажучи, вам не сподобається.
    Для новачка у спортзалі передбачена кардіозона (бігові доріжки, велотренажери, орбітрек). Саме з них рекомендується починати тренування. Завдяки кардіотренажерам ви можете зміцнити серцево-судинну систему, підвищити витривалість і скинути зайву вагу без надмірних зусиль. Далі мають йти силові тренажери, які цілеспрямовано впливають на певні групи м'язів, в тому числі завдяки обтяженням, які або вмонтовані у знаряддя, або регулюються вами чи тренером.

    На першому пробному занятті в BODY CLUB Alex Олександр Тертичний познайомив мене з роботою більшості тренажерів, розповів специфіку опрацювання проблемних зон, дещо зорієнтував по харчуванню. Якщо раніше тренажерний зал видавався мені купою заліза невідомого для мене призначення, то після першого відвідування стало зрозуміло, як і для чого все облаштовано. Ділюся інформацією з вами!
    Перший тренажер роботу якого я спробувала, дозволяє відмінно тренувати м'язи грудної клітки і задні дельтовидні м'язи.

    На мені: спортивні бриджі та майка Demix

    кросівки Adidas Energy Boost

    Далі були заняття на тренажері, основна ціль якого створити ідеальну поставу та прокачати м'язи спини.

    Руки теж не лишилися без уваги. Ви знали, наприклад, що від того, як ми тримаємо в руках гантелі та під яким кутом їх піднімаємо, залежить те, які м'язи ми опрацьовуємо? Я - не знала. Також Олександр показав, як діє тренажер на опрацювання трицепсу (триголовий м'яз плеча, знаходиться на задній стороні плечової кістки)

    Далі дійшла справа до ніг. Зі слів, Олександра Тертичного, тренажерів для ніг чимало, бо кожен з них опрацьовує свою групу м'язів.
    Наприклад, перший допомагає опрацьовувати внутрішню частину бедра. Вправи на ньому видалися мені нелегкими і вже після першого підходу я відчула напругу у відповідній частині ніг. Знайомство з тренажерами, ціль яких тренувати верхню частину бедра та литкові м'язи, далося мені значно легше.

     

    Прес... Не знаю, як для кого, але мені найтяжче опрацьовувати саме його. Звісно, це не привід обходити десятою дорогою спеціальну лавку для вправ для верхнього та нижнього пресу. Мрія про гарну талію вам в поміч!

    І наостанок, вправи на гіперекстензія тренажері. Вправи на ньому навантажують здебільшого поперек, але підходять і для тренування стегон та сідниць. "Задачу, ЩО САМЕ ви тренуєте, спочатку треба ставити у своїй голові" - стверджує тренер.

    Загалом, на першому тренуванні в BODY CLUB Alex я отримала таку шалену порцію інформації, що мені важко її структурувати і передати вам. Багато рекомендацій, зауважень та порад, які виключно індивідуальні, а тому підходять лише мені. Щоправда, усі вправи для новачка рекомендовано робити в 4 підходи по 12 вправ з невеликою кількахвилинною перервою, а саме тренування має тривати не меньше, ніж півтори години.

    Зі слів адміністратора закладу, найбільший потік людей приходиться на понеділок, середу та п'ятницю з 17 до 18.00.
    Але керівництво закладу у травні готує відкриття нового залу на другому поверсі, площею 350 м.кв, що, без сумнівів, розвантажить перший поверх та надасть максимум комфорту для усіх відвідувачів. Що ж, чекаємо з нетерпінням, а поки що тренуємося разом з BODY CLUB Alex! Тут ви не будете самотні і зажди знайдете потрібну мотивацію та підтримку!

    Ведуча проекту Альона Семко

    Фото Ярослав Ярошевський