На Кіровоградщині вандали викрадали метал з могили

  • 24 лют. 2017 16:10
  • 1096
    • Новина На Кіровоградщині вандали викрадали метал з могили Ранкове місто. Кропивницький
     
    В одному з сіл Новоукраїнського району місцеві жителі помітили підозрілу компанію на території кладовища і одразу повідомили про це поліцейським. Автомобіль, на якому пересувалися спільники, було оперативно затримано. У даний час правоохоронці перевіряють зловмисників на причетність до аналогічних кримінальних правопорушень.
    Працівники Новоукраїнського відділу поліції та роти поліції особливого призначення ГУНП в області, що спільно чергували на карантинних постах, отримали повідомлення про скоєння злочину. Буквально за кілька хвилин по тому поліцейські зупинили авто, що рухалося з сусіднього населеного пункту. У транспортному засобі, окрім водія, перебувало ще двоє пасажирів. Всі вони виявилися жителями обласного центру, віком 62, 40 та 37 років.
    «Як з’ясувалося, чоловіки перевозили метал, забраний з могили, про що свідчили частини огорожі та надгробку, які було виявлено у салоні авто. Вилучили у зловмисників і знаряддя, з допомогою якого вони розкурочували місце поховання – ломи, сокиру і лопату. Викрадене направлено для проведення експертизи», - розповів начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.
    За цим фатом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. За такі особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Двоє молодших зі зловмисників раніше судимі за вчинення крадіжок.
    Повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.