Володимир Кальядт: Поліція працює цілодобово й без вихідних

  • 24 лют. 2017 17:27
  • 3500
    • Новина Володимир Кальядт: Поліція працює цілодобово й без вихідних Ранкове місто. Кропивницький
     
    За порядком у Кропивницькому пильнуватиме ще більше патрулів. Таке рішення в рамках відпрацювання області прийняв керівник поліції області Сергій Кондрашенко. Очільник відомства впевнений, що присутність достатньої кількості поліцейських на вулицях та у громадських місцях дозволить покращити профілактичну роботу та сприятиме зниженню рівня вуличної злочинності. 
    Загальний інструктаж для правоохоронців, що заступили до патрулювання, провів минулої п’ятниці керівник управління превентивної діяльності Володимир Кальядт разом із начальником Кропивницького відділу поліції Дмитром Авдієнком та його заступником Сергієм Сухопаром. Загалом на патрулювання у Кропивницькому лише за одну добу задіяно близько ста працівників поліції, які увійшли до 28 піших і 19 автопатрулів.
    Перед початком патрулювання ми поспілкувалися з керівником управління превентивної діяльності поліції області Володимиром Кальядтом.
    — За дотриманням правопорядку у місті слідкуватимуть працівники патрульної поліції, роти поліції особливого призначення, батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Святослав», Національної гвардії, поліції охорони, окремих галузевих служб ГУНП в області, — пояснює Володимир Кальядт. — Долучилися до цих заходів і представники громадськості — «Кіровоградська міська дружина», громадські формування «Правопорядок» та «Кіровоградський бастіон. Я впевнений, що наші працівники чітко виконають завдання, які перед ними стоять. В обласному центрі буде порядок.
    — Володимире Адамовичу, не секрет, що останнім часом довіра громадян до поліції, м’яко кажучи, була не дуже високою. Чи змінилося ставлення людей до поліцейських? 
    — Як відомо, у квітні минулого року Кіровоград (тепер Кропивницький) став 23–м містом України, де почала діяти нова поліція. Справді, до реформування української міліції певні проблеми існували, суспільство чекало на оновлення правоохоронної системи. Зараз, коли в області вже рік діє корпус дільничних офіцерів поліції, ситуація почала змінюватися. Люди більше почали звертатися до нас по допомогу, а значить, довіряють нам. Наше управління знаходиться за адресою: місто Кропивницький, вулиця Дворцова, 6а. Прізвища дільничних інспекторів, графіки їхнього прийому та контактні телефони розміщені на сайті головного управління Нацполіції в Кіровоградській області: https://kg.npu.gov.ua/uk/publish/article/80155.  
    — Куди і як можна звернутися по допомогу до поліцейських, якщо виникне така потреба?
    — Як і раніше, до поліції можна зателефонувати за номером 102. Цей номер працює цілодобово без вихідних. Черговий прийме ваше повідомлення, зафіксує випадок порушення громадського порядку та вишле наряд поліції на місце.